Politika

DPS: EPCG se koristi za finansijsko namirivanje partijskih aktivista DF-a

Imajući u vidu da se u javnosti pojavljuju informacije o različitim zloupotrebama u javnom preduzeću EPCG, a da dvije suprotstavljene strane u vladajućoj većini međusobno jedna drugu optužuju za pokušaj nelegalne prodaje ovog preduzeća, pozivamo nadležne organe da utvrde šta je činjenično stanje, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

DPS: EPCG se koristi za finansijsko namirivanje partijskih aktivista DF-a Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, ne čude ih informacije koje govore da se ovo preduzeće koristi za finansijsko namirivanje partijskih aktivista Demokratskog fronta, putem fiktivnih ugovora. 

,,Uostalom, u podjeli plijena u vladajućoj koaliciji jedno od najuspješnijih javnih preduzeća predato je Demokratskom frontu, kao kompenzacija za podršku Vladi, u kojoj nema njihovih članova. Princip „ucjeni pa uhljebi“ primijenjen je i u ovom slučaju, kao i na mnogim mjestima po dubini”, navodi se u saopštenju DPS-a. 

Dodaju da javno dobro svih građana, državna preduzeća, nijesu poligon za namirivanje dugova u okviru raspale i nefunkcionalne vladajuće koalicije. 

,,Umjesto što mrcvarite javnost i uništavate javna preduzeća spremajte se za vanredne izbore koji će prekinuti ovu agoniju u kojoj već šest mjeseci držite Crnu Goru”, poručuju iz DPS-a. 

Portal Analitika