Politika

DPS danas šalje Liberalnoj partiji poziv za koaliciju

Izvor

Glavni odbor Liberalne parije, sjutra u Budvi odlučivaće o načinu izlaska na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. oktobar.

- U toku su završne konsultacije između rukovodstva Liberalne partije o najsvrsishodnijem modelu koji ćemo ponuditi sjutra Glavnom odboru na odlučivanje. Do kraja dana definisaćemo Predlog užeg rukovodstva i vidjećemo da li će to Glavni odbor sjutra prihvatiti. U igri su predizborna koalicija i samostalan nastup- kazao je Portalu Analitika predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Popović je kazao da su do sada imali "više nezvaničnih razgovora sa DPS-om", ali nije želio da precizira o kakvoj vrsti razgovora je riječ niti šta je bila tema razgovora između dvije partije. On je ponovio da je njegov lični stav samostalan izlazak na izbore, napominjući da će se kao predsjednik “povinovati svakoj većinskoj odluci”.

- Samostalan nastup LP bi sigurno bio najbolji, ali pitanje je da li ćemo finansijski to moći da sprovedemo. Još uvjek razgovaram sa ljudima iz užeg rukovodstva partije i iz toga će se iskristalisati moja odluka- kazao je Popović naglašavajući da će njegov konačan stav biti “najviši interes liberalne partije u ovom momentu”. Popović je takođe podsjetio da sjutra- neće odlučivati opštinski odbori, već članovi Glavnog odbora koji zastupaju ciljeve Liberalne partije u cjelini.

Prema nezvaničnim saznanjima Cafe del Montenegra DPS je LP-u ponudio dva poslanička mjesta u Skupštini, te jedno mjesto u Vladi. Liberalna partija će, prema navodima Cdm-a, najvjerovatnije prihvatiti ponudu na sjutrašnjem sastanku Glavnog odbora.

Portal Analitika