Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Đonović: Sudbinu države nećemo prepuštiti u ruke onima koji vjekovima pokušavaju da je unište

Protest zbog ustavne, ekonomske i socijalne anarhije održaće se danas ispred Skupštine pod sloganom „Ima nas“

Đonović: Sudbinu države nećemo prepuštiti u ruke onima koji vjekovima pokušavaju da je unište

Politički analitičar Ranko Đonović ocijenio je za Pobjedu da današnjim protestom Crnogorci treba da poruče da ne žele da se igraju sa svojom državom, kao i da neće njenu sudbinu prepuštiti u ruke onima koji vjekovima pokušavaju da je unište.

Đonović: Sudbinu države nećemo prepuštiti u ruke onima koji vjekovima pokušavaju da je unište Foto: UGC
PobjedaIzvor

On je kazao da danas niko ne smije ćutati i poručio da na protestu moraju biti svi koji su svjesni dešavanja.

''Mislim da je kucnuo posljednji čas i da je ovo najvažnija bitka koju bi morali da dobijemo. One sitne ćemo kasnije lakše dobijati'' rekao je Đonović.

Ukazao je da u Crnoj Gori postoje subjekti koji „slušaju“ centre moći van Crne Gore, a koji žele našu državu da prikažu kao „državu haosa“.

''U ovom trenutku u Crnoj Gori napadnuta su sva ljudska prava, prava sloboda koja su Crnogorci umjeli da brane i ako to ne prepoznaju, kasnije će se sigurno dobro pokajati i teško vratiti ono što su lako mogli da spasu, a što je spašeno 21. maja, a sada se tako lako prepušta ili ne vidi'' ocijenio je Đonović.

Smatra i da GP Ura neće povući podršku izmjenama Zakona o predsjedniku, ali nije bio siguran kako će postupiti Demokrate.

''Danas kad bih tipovao, prije bih rekao da je moguće da kod Demokrata proradi demokratski nerv, ili nerv za svoju državu, a što se Ure tiče u njih se ne nadam. Bilo bi uzaludno misliti da Ura može biti išta sem partija izdaje Crne Gore'' naglasio je Đonović.

Podsjećamo, protest koji evropske i građanske snage, predstavnici civilnog sektora i građanski aktivisti organizuju pod sloganom „Ima nas“, a zbog „ustavne, ekonomske i socijalne anarhije“ održace se danas ispred Skupštine Crne Gore od 18 sati. Na protest su do danas pozvali brojni političari, građaski aktivisti, a iz Demokratske partije socijalista juče su saopštili i zahtjeve.

''Želimo da Zakon o predsjedniku bude van pravnog poretka Crne Gore, zato što je neustavan. Želimo inkluzivnu i odgovornu parlamentarnu i političku proceduru dijaloga za izglasavanje četiri sudije Ustavnog suda. I želimo da razgovaramo o uslovima i pripremi za vanredne parlamentarne izbore'' istakao je na jučerašnjoj konferenciji za medije poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

Portal Analitika