Rukomet

Dogovoreno osnivanje Rukometnog kluba Kotor: Predsjednik Vasko Ševaljević

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Crne Gore Vasko Ševaljević dogovorili su osnivanje Rukometnog kluba Kotor.

Dogovoreno osnivanje Rukometnog kluba Kotor: Predsjednik Vasko Ševaljević Foto: Opština Kotor
Portal AnalitikaIzvor

U cilju revitalizacije rukometnog sporta u drevnom gradu, Jokić i Ševaljević dogovorili su formiranje RK Kotor, koji će biti u vlasništvu Opštine Kotor.

Odlučeno je da Ševaljević bude predsjednik kluba, kao i da rukovodi stručnim sektorom, kako bi znanjem i iskustvom značajno doprinio njegovom kvalitetnom razvoju.

Ševaljević, uz bogatu klupsku karijeru, ima pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima i smatra se jednim od najboljih crnogorskih rukometaša.

Opština Kotor finansijski i logistički podržaće sve klupske aktivnosti i inicijative na popularizaciji ovog sporta, koji ima bogatu i dugu tradiciju u Kotoru.

Najprije će biti formirane mlađe selekcije, i već od 1. septembra krenuće se sa upisom djece svih uzrasta.

Obnavljanjem rukometnog kluba Opština Kotor nastavlja sa značajnim unapređenjem sporta u Kotoru, što potvrđuju i nedavni uspjesi VPK Primorac, fudbalskog kluba Bokelj i Košarkaškog kluba Kotor, koji su u vlasništvu lokalne samouprave, kao i ženskog odbojkaškog kluba Gimnazijalac.

Portal Analitika