Region

Dodik: Moskva brani Dejtonski sporazum od Amerike, RS ne interesuju ni NATO ni sankcije Rusiji

Predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je kako je imao "vrlo uspješnu" turneju po Rusiji i Bjelorusiji.

Dodik: Moskva brani Dejtonski sporazum od Amerike, RS ne interesuju ni NATO ni sankcije Rusiji Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

"Drago mi je što sam imao susret sa Vladimirom Putinom. Bio je to jedan uspješan razgovor. Dogovarali smo i neke stvari za budućnost. Pozitivan odnos predsjednika Putina prema RS je pokazan i ovaj put. Bili smo primljeni s puno uvažavanja i razgovarali više od sat vremena. Nastavljamo dalje da sarađujemo u svim segmentima, prije svih privrednih", kazao je Dodik.

Rusija, ističe, baš kao i RS "brani Dejtonski sporazum od Amerike".

"Razgovarali smo i o činjenici da ovdje postoji neizabrani stranac, Putin je rekao da je to nedopustiva praksa", kazao je.

Ponovio je stavove da RS nema namjeru dati saglasnost za sankcije Rusiji, ali ni da nijesu zainteresovani za NATO savez.

"To nije stvar Putina ni bilo koga, nego nas. NATO nas je bombardovao i nanio nam ozbiljne posljedice, ne vidimo benifite koje bismo mogli dobiti članstvom. Bili bismo neodgovorni i loši ljudi ako bismo jurili za članstvo u NATO-u koji nas je bombardovao. Dakle, to nema veze s Putinom", rekao je on.

Portal Analitika