Region

"Nisu nam dali da budemo jedna država"

Dodik: Jedan smo narod, zainteresovan sam za parčanje BiH

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da odnosi RS i Srbije svake godine napreduju, te su veoma jasni i najbolji mogući.

Dodik: Jedan smo narod, zainteresovan sam za parčanje BiH Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Portal AnalitikaIzvor

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" održana je u Beogradu, a svečanost je počelo intoniranjem himne Srbije "Bože pravde", prenosi Avaz.ba.

“Šta će sad ovi iz Sarajeva reći poslije ovog aplauza. Uvijek u Beograd dolazim sa nekom dozom treme. I večeras kada sam pokušao nešto da napišem i da govorim, što naravno ne liči na mene odustao sam jer smatram da je najvažnije da se govori iz srca i otvorena. Ova manifestacija koju 11. put obilježavamo u funkciji je dokazivanja nečega što je dokazano. To da smo jedan narod, jedan identitet, jedna vjera i jedna nacija. I da samo splet okolnosti koje su nam nametnute kroz historiju su nas natjerali da budemo nešto teritorijalno posebno a mi smo u suštini jedno. Jedno ono što se okuplja, jedno ono za šta se živi, jedno što ne damo i što nikada nećemo dati. A to da smo jedno jedinstvo srpskog naroda.

Nisu nam dali da budemo jedna država. Sasvim je bilo prirodno da Srbi organizuju svoju nacionalnu državu na prostoru današnje Srbije i Srpske i nekih još prostora i da to bude dio istorijskog duga civilizacije, odnosno velikih sila koji je trebalo da bude dat Srbima. Međutim, nama to nije dozvoljeno, njima je jedini cilj bio da Srbija bude slaba i srpski narod razjedinjen”, kazao je dodik.

Kaže da im nisu dali da budu jedna država iako je to tako prirodno.

“Slušam danas, izašao je gospodin Komšić da priča o tome kako je navodno Srbija zainteresovana da rasparča Bosnu i Hercegovinu? Nije Srbija zainteresovana, ja sam zainteresovan! I mi tamo smo zainteresovani, a on griješi” kazao je Dodik.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
k kivivravedra_neregistrovani
25.09.2023. 02:03

Nisi ništa novo rekao, znamo da od Dejtona radiš na rasparčavanju BiH a krivi ti Muslimani. Ali neće ići Turci su čuvari cjelovitosti BiH. Nemate baš nikakve šanse. Tko god dođe u Turskoj na vlast taj će čuvati BiH ,a to znači dobrano je naoružati ako nešto pokušate, a to znači da ćete opet dobiti po njonji i da će vam ekonomija u cijeloj Srbiji pasti na niske grane...samo naprijed izazovi vraga prije će tvoj mentor u Srbiji skončati kao i Sloba.

0
1
J Jovo_neregistrovani
22.09.2023. 13:43

Tako je i Hitler htio veliku Njemačku / Treći rajh kao i ti veliku Srbiju, pa znaš kako je prošao!

9
2
Z Zbogom_neregistrovani
22.09.2023. 13:34

Ovu budalu vise ne vredi ni komentarisati 💂

8
2
D Daki_neregistrovani
22.09.2023. 09:02

Ajde ,budalo svi znamo da nemas intelektualnog kapaciteta da ti radis na rasparčavanju BiH. Dobit cete sta zasluzujere

15
2