Region

"To pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom"

Dodik: Ako intervenišu oko imovine – proglasićemo nezavisnost Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će RS proglasiti nezavisnost ako bilo ko interveniše u vezi sa pitanjem imovine tog entiteta BiH, naglašavajući da je to pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom.

Dodik: Ako intervenišu oko imovine – proglasićemo nezavisnost Republike Srpske Foto: UGC
AgencijeIzvor

„Imovina nije crvena već definitivna linija i o tome neće voditi nikakvi razgovori, a u slučaju da bilo ko interveniše po tom pitanju mora biti svjestan da sam zakazao sjednicu Narodne skupštine na kojoj će biti proglašena nezavisnost“, rekao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Dodao je da Zapad ne bi prihvatio nezavisnost RS, ali da, kako je kazao, ima mnogo zemalja koje danas razumiju poziciju Republike Srpske i smatraju da su „intervencionisti pretjerali“.

„Pitanje imovine je završena priča, a pokušava se svakodnevno vratiti na dnevni red. Imovina, koja je riješena Dejtonskim mirovnim sporazumom, postala je odjednom problem za vreme Pedija Ešdauna“, naveo je Dodik.

Zakonom o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom iz 2005. godine, koji je nametnuo tadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, zabranjeno je raspolaganje državnom imovinom BiH do usvajanja novog zakona na nivou BiH, koji treba da utvrdi koja imovina pripada kojem nivou vlasti.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
Z Zula_neregistrovani
30.09.2023. 11:06

Ovoga puta bikonja to ozbiljno misli. RS je pred bankrotom, a niko vise nece da mu da novi kredit da bi vracao dugove. Samo u 2024. rata na naplati koja dolazi je 1.6 biliona konvertibilnih maraka. Sve je prodao i vise u RS nema potoka ili drveta koje nije pod hipotekom. Izazovanje rata je jedina opcija za ovu bitangu, jer ce tako moci sve da svali na drugu stranu, a on ce put Moskve da uziva u svojim milionima. A ti srpski rode ostavljaj kosti po bosanskim sumama i hercegovackom krsu.

1
0
T Tomo_neregistrovani
29.09.2023. 20:28

Priznao bi vas samo Vučić sa parizerom umjesto viskija pod mišku.

1
0
B Brzina_neregistrovani
28.09.2023. 13:57

Šteta da godina ima samo 365 dana inače bi ovaj kretino oborio ginisov rekord u odvajanju nekog entiteta od matične zemlje Ovo mu je negdje 270 odvajanje samo ove godine 😩🫣

5
2
B Berlin1878_neregistrovani
28.09.2023. 12:53

istog momenta ili možda 1h ranije Sandzak bi proglasijo nezavisnost i odvajanje od Srbije.TJ pripajanje Crnoj Gori.

7
2
E Emina_J
28.09.2023. 11:30

Kad kriminal , interesni dogovori i moderno " lobiranje " za jednu stranu , a korupcija ili ti isto znacenje na drugu .... postavljaju ultimatume i to " Dejtonskom sporazumu ...!!! "To pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom" Dodik: Ako intervenišu oko imovine – proglasićemo nezavisnost Republike Srpske "

4
1
U Ulcinj_neregistrovani
28.09.2023. 11:19

Po koji put LOL

5
2