Društvo

Dobitnici nagrade "FIEP Europe Thulin Award": prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović

Prestižna nagrada "FIEP Europe Thulin Award" će biti dodijeljena dvojici crnogorskih naučnika: prof. dr Dušku Bjelici i prof. dr Stevu Popoviću, profesorima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja - FIEP EUROPE.

Dobitnici nagrade "FIEP Europe Thulin Award":  prof. dr Duško Bjelica i prof. dr Stevo Popović Foto: ucg
UCG, AnalitikaIzvor

Profesor Popović će nagradu dobiti na FIEP kongresu u Hrvatskoj 2021. godine, a profesor Bjelica 2022. godine, na FIEP kongresu u Finskoj.

"FIEP Europe Thulin Award" je priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja koje su dale veliki doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou.

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su bili Gherghe Balint (Rumunija), Domingo Blazquez Sanchez (Španija), Rose - Marie Repond (Švsajcarska), Vida Volbekiene (Litvanija), Ivan Prskalo (Hvatska), Jela Labudová (Slovačka), Enric Sebastiani Obrador (Španija), Igor Nikolayevich Nikulin (Rusija), Karel Fromel (Češka), Alekseevna Elizaveta Bogacheva (Rusija), Vladislav Mužík (Češka), Hubert Eschette (Luksemburg), Ljudmila Buraja (Rusija), Jana Vašíčková (Češka), Rafael Nebot I Villar (Španija), Merce Mateu Serra (Španija), Uwe Puehse (Švajcarska) i Verobljub Stanković (Srbija).

FIEP (Federation Internationale D"education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.