Kultura

Za borbu protiv koronavirusa

Direktori CNP-a će donirati trećinu svoje plate

Crnogorsko narodno pozorište je, iako prinuđeno da obustavi svoj repertoar, u ovoj situaciji uz svoju publiku i svoju državu Crnu Goru.

Direktori CNP-a će donirati trećinu svoje plate Foto: Imgur
Izvor

Pozorišni čin ne postoji bez direktnog odnosa između publike i scene, ali će u danima koji su pred nama pokušati drugim medijima da nadoknade građanima naše države nedostatak aktivne pozorišne produkcije.

“U saradnji sa Ministarstvom kulture i drugim institucijama kulture objavljivaćemo snimke naših predstava na zajedničkoj online platformi. Višedecenijska bliska saradnja sa Javnim servisom RTCG od sljedeće nedjelje rezultiraće prikazivanjem ekskluzivnih i najznačajnijih projekata CNP na programima RTCG, o čemu će naša javnost biti blagovremeno obaviještena.

Poštujući preporuku premijera Markovića, poslovni i umjetnički direktori CNP će donirati trećinu svoje plate Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Nacionalni teatar koristi priliku da pozove svoju publiku i građane naše države da sa punim povjerenjem i ozbiljnošću ispoštuju sve preporuke Vlade Crne Gore i Instituta za javno zdravlje u cilju suzbijanja pandemije korona virusa. Ostani doma”, poručuju iz CNP-a.

Portal Analitika