Ostalo

Međunarodna automobilska federacija započela istragu

Direktor Red Bula: Iznenađeni smo istragom protiv Suzi i Tota Volfa

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da je iznenađen istragom koja se vodi protiv direktorke F1 Akademije za žene Suzi Volf i njenog supruga direktora ekipe Mercedes Tota Volfa zbog sukoba interesa.

Direktor Red Bula: Iznenađeni smo istragom protiv Suzi i Tota Volfa Foto: UGC
AgencijeIzvor

Međunarodna automobilska federacija (FIA) započela je istragu povodom tvrdnji da su ekipe Formule 1 zabrinute da supružnici Volf dijele povjerljive podatke svojih poslodavaca.

U svojoj ulozi u Formuli 1, Suzi Volf je direktorka akademije za žene i odgovara direktno predsjedniku Stefanu Domenikaliju. Njen suprug Toto Volf je direktor i suvlasnik ekipe Mercedes i direktor sporta kompanije Mercedes.

"Imamo veliki rivalitet sa Mercedesom na stazi, ali nismo uložili nikakvu zvaničnu žalbu protiv Suzi ili Tota ili Mercedesa. U stvari, Red Bul je bila ekipa koja se najviše uključila u F1 Akademiju otkako je osnovana, do te mjere da će dvije ekipe u vlasništvu Red Bula ući u 2024. godinu sa tri vozila. Blisko smo sarađivali sa Suzi, koja radi odličan posao u F1 Akademiji", rekao je Horner, prenio je Skaj.

"Mi smo, kao i ostali, bili prilično iznenađeni saopštenjem koje je objavila FIA, ali ga svakako nije podstakao ni zahtijevao Red Bul. Što se tiče ostalih ekipa, ne mogu da govorim u ime drugih, ali ovo sigurno nema veze sa Red Bulom", dodao je direktor aktuelnog šampiona u konkurenciji konstruktora.

Mercedes je u utorak oštro demantovao navode, a Volf je rekla da je "duboko uvrijeđena, ali da nažlost nije iznenađena tvrdnjama", a optužbe je opisala kao "zastrašujuće i mizogine".

Sve ekipe Formule 1 sinoć su putem društvenih mreža koordinisano objavile saopštenje u kome su odbacile navode da su podnijele žalbu protiv supružnika Volf.

Portal Analitika