Društvo

Stanišića optužuju za zloupotrebu položaja

Dio zaposlenih podnio krivičnu prijavu protiv direktora Policijske akademije

Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) je 30. maja 2023. od dijela zaposlenih Policijske akademije podnešena krivična prijava protiv direktora ove institucije Vladimira Stinišića zbog zloupotrebe položaja, nesavjesnog rada u službi i svjesnog kršenje Zakona o zaštiti od zlostavljanja na radu i Zakona o radu, rekao je izvršni direktor Forum slobodnih građana Luča Nebojša Mrvaljević.

Dio zaposlenih podnio krivičnu prijavu protiv direktora Policijske akademije Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Zaposleni su, kako je kazao, pod punom ličnom i materijalnom odgovornošću SDT-u podnijeli krivičnu prijavu koja je, kako su istakli, samo jedna u nizu za mnoge zloupotrebe koje su se dešavale u periodu mandata Stanišića.

„Ovaj izvršilac teških krivičnih djela koji je u stalnoj svađi sa istinom i činjenicama ne libi se da javno iznosilične podatke za DZ i JT pokušavajući da odbrani neodbranjivo i prikrije stvarni razlog otkaza ugovora o radu, a to je revanšizam i osveta za nespremnost da se ćuti i zatvore oči na njegove zloupotrebe dostupne SDT-u od kojeg se očekuje da u hitnom postupku preduzme zakonske mjere i spriječi daljnje posljedice jer Vladimir Stanišić krivična djela vrši u produženom trajanju potpuno svjesno i sa umišljajem“, rekao je Mravljević. 

sdt

Pored toga, dodaje on, što je sam čin otkaza ugovora o radu zloupotreba zakona u svojim Odlukama o otkazu Stanišić i svjesno utvrđuje pogrešno činjenično stanje. 

„Svoju odluku temelji na instruktivnom mejlu dobijenom od strane generalne direktorice direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Aleksandre Kuč koja pored toga što nije nadležna za višu stručnu školu, jer su srednje i stručne škole u nadležnosti drugog direktorata na čijem je čelu gospodin Slobodan Savović, mejl šalje sedam dana nakon dobijanja upozorenja na otkaz ugovora o radu“, navodi Mrvaljević. 

Prema njegovim riječima, na ovaj način „nenadležna Aleksandra Kuč daje neku vrstu alibija Vladimiru Stanišiću i u čitav postupak aktivno uključuje Ministarstvo prosvjete“

„Zbog čitavog spleta događaja oko i zbog Policijske akademija kojima su počinjene razne zloupotrebe kojima ćemo se baviti u narednom periodu Ministarstvo prosjete i ovim postupkom Aleksandre Kuč pokazuje svoju duboku umiješanost u zloupotrebe na Akademiji“, istakao je izvršni direktor Forum slobodnih građana Luča.

Untitled

I ako Vladimir Stanišić, kako kaže Mrvaljević, stanje na Akademiji naziva harmonijom, u toj harmoniji se vodi pet predmeta za zaštitu od mobinga sprovodi diktarura i progon neistomišljenika. 

„Zadire u osnovna ljudska prava ne samo zaposlenih već i polaznika Akademije koji su izloženi permanentnom drilu i zadiranju u njihova lična prava. Dok uporedo ide kampanja za prijem novih kandidata kojom se šalje slika jednog uređenog harmoničnog sistema iza kulisa se, sigurni smo, već prebrojavaju krvna zrnca potencijalnih kandidata. I spremaju zloupotrebe procesa prijema kandidata kao što su to činili u bliskoj prošlosti kojom će mo se baviti u narednom periodu. Tvrdimo, a to ćemo podkrepiti i materijalnim dokazimada je Akademija preko svog eksponenta Stanišića dio šireg plana zacrtanog na stolovima Ministarstva prosvjete i MUP-a kojim se vrši politički inžinjering i bestidna trgovina ljudskim dušama“, zaključio je Mravljević.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Milena_neregistrovani
02.06.2023. 19:13

Gospodine Mrvaljevicu ja nijesam cula da mi imamo SDT od cuvenih izbora 2020. I ne da nemamo SDT vec nemamo uopste tuzilastvo i policiju, kao gradjanka ove drave svjedocim da skoro tri godine svakodnevno gledamo pljacku drzave, gazenje ustava, prebijanja, unistavanja...

3
0
p prosvjeta_neregistrovani
02.06.2023. 07:48

Ima li udjela u mutljavini koja se dešava u Akademiji i predstavnik Ministarstva prosvjete po nadimku zvani Mikica?

15
0
t takođee_neregistrovani
02.06.2023. 08:02

@prosvjeta_neregistrovani I Miljanić on je glavni za to namjestio mu Abazović posao.

13
0