Region

Đilas: Neutralnost će, prije ili kasnije, Srbiju dovesti u poziciju Bjelorusije

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocijenio je da je svijet danas "na ivici rata" i da se gradi "novi Berlinski zid", a da je pred Srbijom pitanje sa koje strane tog zida želi da bude.

Đilas: Neutralnost će, prije ili kasnije, Srbiju dovesti u poziciju Bjelorusije Foto: Foto: Tanjug
Beta/NINIzvor

Đilas je u autorskom tekstu za nedjeljnik NIN ocijenio da „griješi svako ko misli da bi zadržavanje pozicije takozvane neutralnosti Srbiji donijelo dobro“.

“To bi značilo, prije ili kasnije, dovođenje Srbije u poziciju Bjelorusije – odlazak investitora, nemogućnost vraćanja kredita, gubitak radnih mjesta, smanjenje ionako malih plata i povećanje broja onih koji zauvijek napuštaju Srbiju. Možda i neke zvanične, uz nezvanične sankcije kojima smo već izloženi“, naveo je lider SSP.

Ocijenio je da je druga opcija „prihvatanje pravila koja važe za sve u Evropi, bez obzira na to da li se sa njima slažemo ili ne“.

„Krajnje je vrijeme da shvatimo da, osim u ratu, ne postoje zemlje prijatelji i zemlje neprijatelji već da svaka od njih donosi odluke u skladu sa svojim interesom. I uvijek je svakoj od njih interes na prvom mjestu. Došlo je vrijeme i da se mi ponašamo na isti način. Da gledamo naš interes“, naveo je Đilas.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.