Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DF: Viši sud će na dan lažova pokušati da abolira bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg savjetnika Predsjednika CG

Reaguju na odlaganje suđenja

DF: Viši sud će na dan lažova pokušati da abolira bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg savjetnika Predsjednika CG

Pozdravljamo odluku Višeg suda u Podgorici da suđenje biznismenu Dušku Kneževiću i još šestorici osumnjičenih u aferi “Koverta” odloži upravo za Prvi april, i time i simbolično ukaže da se na dan lažova nastavlja suđenje u kojem će Viši sud montažama nastojati da abolira eks-gradonačelnika, sadašnjeg savjetnika Predsjednika Crne Gore - poručuju iz DEmokratskog fronta.

DF: Viši sud će na dan lažova pokušati da abolira bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg savjetnika Predsjednika CG Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

DF ističe da je tadašnji donator Duško Knežević, koji je dao kovertu, prvi na listi, a da je Stijepović diskreditovan time što je na listi osumnjičenih dosta nisko iza Kneževića, pritom kao lice koje je direktno gurnulo kovertu u vlastiti džep.

''A potom je, navodno 47.500 eura Stijepović drugarski predao predsjedniku Odbora DPS-a Golubovci, da pare po kapama izdijeli partijskim aktivistima po Zeti za parlamentarne izbore u oktobru 2016. godine. A sića od 50.000 eura negdje je usput isparila, što je za Sud, izgleda, irelevantno, jer je suma očito završila u džepu Mila Đukanovića'', navode u saopštenju.

Kako dodaju, razlog za odlaganje je i što dva advokata odbrane nijesu upoznata sa optužnicom, niti je Knežević dobio poziv, iako je advokat Đukanović adresu Kneževića dostavio i tužilaštvu i sudu.

''ovaj detalj jasno ukazuje na činjenicu da režim preko Višeg suda namjerno odugovlači sa razrješavanjem flagrantnog procesa uzimanja prljavih para u dobro uvježbanom režimskom reketu. U ovom sudskom galimatijasu izgleda da je najbitnije što je advokat Aković, koji zastupa Stijepovića, novinarima ispred Suda saopštio da je njegov klijent negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. A to, što je crnogorska i svjetska javnost već nebrojeno puta vidjela sad već čuveni, dobro uvježbani forhend Stijepovića, kojim u džep vješto gura kovertu, očito nema nekog značaja za cio dokazni postupak'', zaključuju iz DF-a.


Portal Analitika