Politika

Radunović i Pavlović: DF jedini model za pobjedu na izborima

Izvor

Oni su, kako je saopšteno iz Pres službe DF, danas razgovarali sa parlamentarnim državnim sekretarom Ministarstva odbrane Njemačke, Kristijanom Šmitom.

Radunović je kazao da je cjelokupna opozicija saglasna da u ovom trenutku ne postoji minimalan demokratski izborni ambijent.

„Jer Demokratska partija socijalista (DPS) i dalje ima na raspolaganju sve dosadašnje mehanizme za vršenje pritiska, ucjenjivanje birača, kupovinu ličnih karata, zloupotrebu državnih i upotrebu crnih partijskih fondova koji se pune kriminalnim novcem“, naveo je on.

Radunović je, kako se navodi, naglasio značaj formiranja DF „kao saveza svih antirežimskih snaga i kao jedinog modela izbornog nastupa koji omogućava izbornu pobjedu nad režimskom koalicijom“.

“Smjena režima je preduslov za provođenje stvarnih demokratskih reformi u Crnoj Gori”, zaključio je.

Pavlović je ocijenio da „veliki problem koji Crna Gora ima sa organizovanim kriminalom i korupcijom ne mogu rješavati netransformisane bezbjednosne službe, koje su i same dio tog velikog problema“.

“Smjena režima omogućiće kvalitetnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, otvoriće vrata vladavini prava, i ubrzaće procese evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore. Dosta je bilo političkog foliranja, moramo ozbiljno prionuti na ostvarivanje ciljeva koje su pred nas postavili EU i NATO“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, svima je postalo jasno da je Crnoj Gori potrebna nova vlast i nova politika.

Pavlović tvrdi da „u procesu političke tranzicije koji predstoji, ozbiljan problem predstavlja šef režima i njegova kriminalna pozadina, koji bi mogli odbiti da mirno prihvate neizbježan politički poraz”.

„Zato smo mi spremni da, uz posredovanje Njemačke, pregovaramo o garancijama za mirni odlazak šefa režima”, poručio je Pavlović.

Portal Analitika