Abiznis

Direktor Rudnika uglja Pljevlja kaže da je zakonit zahtjev EPCG

DF i Demokrate različito o dividendi

To što EPCG, kao jedini vlasnik, potražuje dividendu od Rudnika uglja je posve zakonito, ocijenio je direktor te kompanije Milan Lekić. On je reagovao povodom interesovanja za isplatu dividende vlasniku i objasnio da na računu kompanije nikad nije bilo 13 miliona eura, navodeći da ta cifra figurira u javnosti.

Milan Lekić, izvršni direktor Rudnika uglja Foto: Pobjeda
Milan Lekić, izvršni direktor Rudnika uglja
PobjedaIzvor

– Zbog toga će EPCG sprovesti super reviziju dividende sa akcentom na iskazanu dobit, čime ćemo dobiti precizniju informaciju o iznosu potraživanja EPCG od Rudnika uglja – navodi se u reagovanju Lekića, koji ističe da se građani ne trebaju plašiti iskorišćavanja i raubovanja pljevaljskih resursa.

– Vremena su se promijenila i najvećim kompanijama u energetskom sektoru više ne upravljaju političko-kleptokratske strukture kojima su Pljevlja služila isključivo kao sirovinska baza. Pljevlja sada imaju

suštinski potpuno drugačiju poziciju, a Rudnik uglja i EPCG upravljačke i menadžerske timove koji su posvećeni interesu kompanija, ali i brizi za sredinu u kojoj stvaraju svoj dohodak – naveo je Lekić i istakao da neće dozvoliti da isplata dividende ugrozi poslovanje i realizaciju predviđenih investicija u našoj kompaniji.

Prethodno jer predsjenik borda Rudnika uglja Dušan Janjušević konstatovao da EPCG „nije smio bez dublje analize i konsultacija donijeti odluku o isplati cjelokupne dobiti“. Podsjećajući da je na računu Rudnika 2,9 miliona eura, konstatovao je „kako se može očekivati respektabilan rezultat kad se kompaniji uzme ne samo ono što je zaradila teškim radom svojih zaposlenih, već i mnogo više“.

Lekić je na poziciju direktora došao kao član DF-a, a Janjušević je iz Demokratske CG. U EPCG je obrnuto – predsjednik Milutin Đukanović je iz DF-a, a direktor Nikola Rovčanin je iz Demokrata.

Portal Analitika