Crna hronika

Detalji tragedije u Bijelom Polju: Ubistvu prethodila svađa dva brata zbog psa

Bjelopoljac Elmaz Beganović (37) priznao je juče u tužilaštvu da je ubio brata Elvisa, tvrdeći da ne zna kako je došlo do toga. Nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem tužilaštvu, tužilac Hasan Lukač odredio mu je zadržavanje u trajanju od 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo.

Detalji tragedije u Bijelom Polju: Ubistvu prethodila svađa dva brata zbog psa Foto: Dan/M.N.
DanIzvor

– Zadržavanje je određeno zbog težine i okolnosti djela. Uz krivičnu prijavu i predlog za određivanje pritvora, on će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda – saopštio je Lukač.

Osumnjičeni je na saslušanju kazao da će zbog učinjenog žaliti čitavog života.

– Kriv sam i priznajem sve što kažete. Nijesam pametan kako se ovo desilo i zašto sam ovo uradio. Žaliću i kajaću se dok budem živ – rekao je tužiocu Elmaz Beganović.

U svojstvu svjedoka saslušane su Elvisova supruga i Elmazova djevojka, Baranka koja sa porodicom nekoliko decenija živi u Njujorku.

– Sve se brzo desilo. Niko od nas nije slutio da može doći do ovakve tragedije. Uhvatila sam Elmaza za majicu u pokušaju da ga odvojim od brata, ali nijesam uspjela – ispričala je ova Baranka.

Ona je kazala da je došla u Bijelo Polje da sa Elmazom započne zajednički život. Planirali su da nekoliko dana budu u njegovoj porodičnoj kući, a onda da sebi nađu stan.

Kako saznaje "Dan", Elvisova supruga je ispričala da je pokušala da razdvoji braću, a kada je vidjela kako se nož zariva u vrat njenog supruga, onesvijestila se.

Prema našim saznanjima iz istrage, problem je nastao zbog psa ljubimca Elmazove djevojke, koji je bio u kući, čemu se Elvis protivio zbog djece. Prvo je došlo do prepirke, koja je prerasla u žučnu svađu, da bi se sve okončalo porodičnom tragedijom.

Tužilac Lukač je rukovodio uviđajem na licu mjesta.

– Konstatovao sam da su u svemu učestvovala dva lica i da se ubistvo dogodilo u 21 sat. Radi se o dva rođena brata, sa istim inicijalima E.B. Zatekao sam veliki broj tragova, najviše krvi, i sve smo izuzeli. U blizini kuće pronađen je nož sa dužinom sječiva od nekih dvadesetak centimetara. Naložio sam da se izuzmu svi tragovi radi DNK i trasološkog vještačenja i naložio obdukciju, koja je obavljena i čije rezultate ćemo dobiti za oko nedelju dana – rekao je Lukač.

Elvis Beganović biće sahranjen danas na groblju u selu Ivanje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.