TV / Film

Detalji koje nijeste znali o seriji Mućke

Izvor

BBC je smatrao da je serija ispod nivoa programa koji se emitirao na britanskoj televiziji, a njihovu sumnjičavost osjetili su i glavni glumci Dejvid Džejson (Del Boy), Nikolas Lundhurst (Rodney).

Ipak, iz BBC-a nijesu izgubili vjeru u projekt koji je svoje nezamjenjivo mjesto u istoriji humorističnih serija dobio nakon što je jedna epizoda privukla 24,3 milijonana gledalaca. “Mućke” su imale 64 epizode i nekoliko specijala u 22 godine prikazivanja, a lani se navršilo 30 godina od početka emitovanja. Tom prigodom Graham Mekan u knjizi “Only Fools and Horses: The Story of Britain’s Favourite Comedy” otkrio je zanimljive detalje oko nastanka serije.

Elizabet Harli prijavila se za ulogu Rodneijeve djevojke Casandre, ali je odbijena jer je bila previše lijepa. Kad je dobio scenario, Dejvid Džejson mislio je da mu nude ulogu đeda. Baster Merifild, koji je glumio ujaka Alberta, zaista je bio ratni heroj. Služio je u kraljevskoj artiljeriji, ali bio je i menadžer u banci.

Serija se isprva snimala u dijelu Londona Nort Akton, ali kad je postalo preopasno snimati ondje, set je premješten u Bristol. Kostimografkinja Pebe Degi željela je da Del Boj ima minival, ali Džejson je to odbio.

mucke2zadolje

foto: dnevnik.hr

Portal Analitika