Politika

Koalicija "Zajedno pobjednički za Plav"

Dešić: Unaprijedićemo poljoprivredu i povećati subvencije poljoprivrednim proizvođačima

Kandidat na listi "Zajedno pobjednički za Plav", Sulejman Dešić kazao je da će koalicija uložiti dodatne napore da kroz direktnu podršku poljoprivrednim proizvođačima pomoću podsticajnih mjera unaprijedi cijelokupno funkcionisanje ovog sektora.

Dešić: Unaprijedićemo poljoprivredu i povećati subvencije poljoprivrednim proizvođačima Foto: „Zajedno pobjednički za Plav“
Portal AnalitikaIzvor

"Osnažićemo kadrovske i tehničke kapacitete službe za poljoprivredu, omogućiti stručnu pomoć za podršku poljoprivrednicima prilikom apliciranja za projekte javnih poziva. Predvidjećemo veća izdvajanja za subvencije u proizvodnji. Želimo da se u Plavu proizvodi kvalitetna i bezbjedna hrana, sa akcentom na organsku proizvodnju kao i održivog bilja, šumskih plodova i gljiva", naveo je Dešić.

On je istakao da je izbornim programom predviđeno da se sajamovi poljoprivrede uvrste u redovne aktivnosti, te da je plan povezati poljoprivredu i turizam, zalažući se da poljoprivredni proizvođači budu dio turističke ponude.

"Kroz ozbiljna infrastrukturna ulaganja obnovićemo sisteme vada i jazeva za navodnjavanje imanja", zaključio je Dešić.

Koaliciju "Zajedno pobjednički za Plav" čine Socijaldemokrate (SD), Demokrtska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Desic__neregistrovani
06.10.2022. 11:43

Ajmo do Slobode u Crnoj Gori! Srećno! 🖐️🇲🇪👍

3
0