Društvo

Dešić i Nagijev: Potpisivanjem Memoranduma Vlade obje države će imati benefite

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić sastala se danas sa šefom dipltskog predstavništva Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Azadom Nagijevim.

Dešić i Nagijev: Potpisivanjem Memoranduma Vlade obje države će imati benefite Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

Tema sastanka bila je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Ministarstva rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan.

"Šef diplomatskog predstavništva Republike Azerbjedžan u Crnoj Gori Azad Nagijev kazao je da predmetni Memorandum pored saradnje u oblasti rada i zapošljavanja predviđa i saradnju u oblasti socijalne zaštite i penzijskog sistema, socijalne usluge za ranjive grupe, kao i sistem socijalnih naknada za ranjive grupe", navodi se u saopštenju. 

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić ocijenila je da bi potpisivanje Memoranduma sa Republikom Azerbejdžan predstavljalo nastavak saradnje sa tom zemljom.

"Tekst Memoranduma odnosio bi se na saradnju kroz: razmjenu zakonodavnih akata i druge dokumentacije koja se odnosi na oblast saradnje; organizaciju posjeta na upravljačkom i ekspertskom nivou; implementaciju programa i projekata uz učešće međunarodnih organizacija kroz oblike saradnje koje definišu obje strane", navela je Dešić.

Zajednički je ocijenjeno da će Vlade obje države imati benefite od potpisivanja predmetnog Memoranduma, kao i da će saradnjom koja iz njega prizilazi unaprijediti politike za građane dvije zemlje.

Portal Analitika