Politika

"Od pet poslanika SNP-a svih pet završiše u DPS"

Demokrate SNP-u: Joković očigledno nije portparol Vlade Crne Gore, već duvanske mafije

Demokratska Crna Gora je jedna od rijetkih partija koja je u vremenu izdaja, prelijetanja iz jednog političkog tabora u drugi i nepoštovanja izborne volje ostala dosljedna, principijelna i čistog obraza. Pa, tako niti jedan od nekoliko stotina javnih funkcionera Demokrata nije izdao, niti se bilo kom prodao, a od 5 poslanika SNP-a svih 5 završiše u DPS, naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate SNP-u: Joković očigledno nije portparol Vlade Crne Gore, već duvanske mafije Foto: Foto: Demokratska Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

“Prekrajanje izborne volje je vaša vještina, što je dobro poznato svim građanima Crne Gore. Međutim, istina je jednobrazna i nju niko ne može promijeniti. Tako ovo saopštenje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića, koji je poznat po tome što je prošao put od DPS-ovog biznismena do DPS-ovog taster ministra, te čija je funkcija u novoj parlamentarnoj većini isključivo uslužna djelatnost DPS-u, doživljavamo kao izraz nemoći partije koja se na političkoj sceni Crne Gore permanentno gasi”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, zloupotrebljavanje pitanja crkve svojstveno je Vladimiru Jokoviću, kojem, kao i jednom broju iskompromitovanih kadrova DPS-a, ništa nije sveto.

“Zato, Joković instrumentalizuje crkvu u dnevno-političkim prepucavanjima, ne bi li na taj način pokušao da opravda izdajničke poteze svoje partije, ali i da prikupi političke poene. Međutim, građani su svjesni da je Joković svoju političku čast i politički obraz bacio pod noge i iznajmio ih DPS-u onog trenutka kada je sa njima zaključio koalicioni sporazum. Politički ugled i politička istrajnost u borbi ne prodaju se za par izvršnih funkcija, koje, u ovom slučaju, SNP-u u rukama nijesu ostale ni 100 dana. To se ne prodaje ni za šta na ovom bijelom svijetu. Još veći problem i poniženje od samog potpisivanja sporazuma sa Milom Đukanovićem, jeste to što je Joković bio prinuđen da na izvršne funkcije vrati kadrove DPS-a. Tako je Denis Vukotić postavljen na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija, Irma Selmanović imenovana je za savjetnicu potpredsjednika Vlade, a Damir Davidović imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja. DPS je pod svoje ponovo stavio Agenciju za nacionalnu bezbijednost. Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo, koja je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista. Vlada je i Fond PIO predala DPS-u, kao i Upravu za ugljvodonike i brojne druge uprave, bordove i javna preduzeća”, tvrde Demokrate.

Prema njihovim riječima, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je sa 25 godina vršio funkciju portparola Socijalističke narodne partije, što je dovoljno rječito kada su u pitanju njegovi kvaliteti, dok je Joković “sa svojih 45 ćutao, kako ne bi ugrozio privatni biznis - kupovanje patika u Kini za 8 eura i prodaja narodu Crne Gore po cijeni od 100 eura”.

“Čini se da za njega razlika između riječi i parova obuće ne igra veliki značaj. Zato, poručujemo Vladimiru Jokoviću da je Aleksa Bečić bio portparol SNP-a, a ne bilo kojeg čovjeka. Na osnovu svih nesuvislosti i izmišljotina koje ste u javnost iznijeli, i analogno vašim optužbama uzvraćamo da Vladimir Joković očigledno nije portparol Vlade Crne Gore, već klasični portparol duvanske mafije”, ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, ako bi išli još dalje u ocjenjivanju političke vrijednosti i logičnosti SNP-a i njenog predsjednika Vladimira Jokovića, podsjetili bi na repliku koju je Vladimir Joković imao na izlaganje poslanice Zdenke Popović, u kojoj je tvrdio da je maloljetnik sa 30 godina, te da se uvijek izjašnjavao kao Srbin.

“Nije se dugo čekalo da se ta tvrdnja obori, jer je ubrzo objavljen video snimak koji je nedvosmisleno utvrdio da se lažno predstavljao. Poštovani građani, ni glasa onima koji su vas prevarili, a svoju političku čast iznajmili DPS-u za par fotelja, na samo 100 dana”, zaključuje se u saopštenju.

 

SNP: Bečić - od zvijezde u usponu do zvijezde padalice
1
SNP: Bečić - od zvijezde u usponu do zvijezde padalice
05.10.2022 17:52

 

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N NoDemocrat_neregistrovani
06.10.2022. 05:22

Polakote vajni demokrate.

1
0
B Bysi_neregistrovani
06.10.2022. 04:57

Jedan savjet demokratama.Ostavite Dps i pokušajte nešto drugo da smislite kao polugu vašeg djelovanja.Niste naštetili Dps-u nego sebi.Isprali ste se kao partija u tim silnim lutanjima.Bolje bi vam bilo da razmislite o gradjanskom bloku jer bez Dps a i njegovih partnera nema gradjanskog napretka.Ti koji vas uče drugačije ne žele vam dobro.Završit ćete kao mnoge partije prije vas.Da li imate pameti i mudrosti .. to je pitanje za vas.

1
0
l leteciholandez
06.10.2022. 04:23

Ali i dalje nećete na izbore i hoćete s SNPom u vladu ..čudna vam je logika

1
0
K Karadag
05.10.2022. 22:37

demokrate vi ste u isto kolo sa snpom dfom urom itd .Dali vi i dalje smatrate da je narod corav i glup.Eto vam evropa sad pa i sa tim strucnjacima u kolo, ako prodjete cenzus crkveni kmeri.Nikakvi ste dvolicni i licemjeri.

6
0
N NovakRamov_neregistrovani
05.10.2022. 21:28

Ja ni jedne secunde nemam dilemu da ove ocjene,,kolacionih “partnera jedni o drugima gola istina i sto se tice njihovih ljuckih i profesionalnih karakteristika.Pa oni najbolje poznaju jedni druge,tako ih ohrabrujem da nastave u tome sto bi obicnom gradjaninu olaksalo izbor na glasanju.

6
0
B BranoBozovic_neregistrovani
05.10.2022. 20:46

Kakva je ovo muka,URA nece sa DPS-om sruse vladu Krivokapica.SNP nece sa DPS-om dobiju podrsku za manjinsku vladu.DEMOKRATE nece sa DPS-om sruse vladu kuzdravog iz URE. Znaci nista bez DPS-a.

6
0
G Goran1234_neregistrovani
05.10.2022. 17:56

Što je ova muka sa demokratama. Imate li vi što drugo da zamjerite ovim ljudima osim da su članovi DPS-a

13
0