Regioni

Demokrate: Rasformirati barsku Komunalnu policiju, nemoćni da se suprostave nesavjesnim pojedincima

Barsku Komunalnu policiju definitivno treba rasformirati s obzirom na njihovu nemoć da se suprostave nesavjesnim investitorima i bogatim pojedincima. Naravno, najmanju krivicu za ovakvo stanje snose sami službenici. Odgovornost za katastrofalno stanje snosi prije svega načelnik i opštinska uprava, saopštile su Demokrate. 

Demokrate: Rasformirati barsku Komunalnu policiju, nemoćni da se suprostave nesavjesnim pojedincima Foto: Foto: Demokratska Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

“Osim "uže specijalnosti" pisanja kazni turistima i građanima za (ne)propisna parkiranja, ova služba gotovo da nema bilo kakvu drugu aktivnost odnosno moć i želju da se suprostavi najezdi nesavjesnih investitora i pojedinaca, najčešće bliskih lokalnoj vlasti. Tako imamo okupaciju javnih površina na brojnim mjestima u gradu. Od zgrade u kojoj živi predsjednik Opštine gdje su 5-6 betonskih žardinjera "nepremostiva" prepreka za našu Komunalnu policiju, do naselja Šušanj i zgrada izvjesnog Pajkovića ispred kojih se čitavi trotoari pretvaraju u privatne parkinge i površine”, kažu u saopštenju. 

Komunalna policija dozvolila je, dodaju, nesavjesnim investitorima da svojom mehanizacijom potpuno slobodno uništavaju gradske saobraćajnice. 

“I ne samo to, već i da šut i višak materijala deponuju na državnim parcelama kod Sportske dvorane Topolica. Smatramo da je to vrhunac neodgovornosti prema građanima i životnoj sredini i vrhunac bezvlašća koje vlada u našem gradu. Javno priznanje da se Komunalna policija po prvi put počela baviti zagađenjem morske vode u Šušanju, samo nekoliko dana prije održavanja sjednice SO Bar na kojoj se raspravljalo o ovom problemu, pokazatelj su stanja u ovoj službi od kada njom gazduje barski DPS. Zato predlažemo da se ova nefunkcionalna služba rasformira, njeni službenici rasporede na druge poslove, a načelniku dodijeli savjetničko mjesto u nekom od kabineta lokalne uprave”, zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Slobodan_neregistrovani
16.09.2023. 18:27

Treba rasformirati i ostaviti da demokrate ponovo formiraju. Doslo bi na isto...

0
0