Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Demokrate DPS-u: Ili nas pozivate da krademo kao vi, ili nas pozivate da vas uhapsimo, kao što ste vi hapsili

Reagovanje

Demokrate DPS-u: Ili nas pozivate da krademo kao vi, ili nas pozivate da vas uhapsimo, kao što ste vi hapsili

Nakon svih lomova i slomova koje su Crnoj Gori I Nikšiću priredili, opet se javlja poznata družina jeftinih demagoga iz crtanog filma “Braća Dalton”. Ovog puta tužni i bez poleta, dakako, jer smo ih razvlastili i potukli gdje god je bilo prilike, pa sad saopštenja puna besprizornih laži moraju pisati bez poznatih nadoknada u vidu “koncesija” nad imovinom građana - navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore

Demokrate DPS-u: Ili nas pozivate da krademo kao vi, ili nas pozivate da vas uhapsimo, kao što ste vi hapsili Foto: demokrate
Portal AnalitikaIzvor

''Pošto ta družba prosto izginu da nam “pronađe” neku grešku i neuspjeh, evo da im učinimo i odmah priznamo onaj naš jedini neuspjeh za sada. Elem, iako ste gotovo bestragali ovu zemlju a mi ipak uspijevamo da popravljamo štetu, jedno ipak nikako da nam pođe za rukom: da vas učinimo moralnim političarima.

Glede “lomljenja zuba”, nama se ipak ne može desiti ono što se desilo vama: da se toliko pocijepate I posvađate da jedni drugima lomite zube, i da vam od kongresa pola poslanika ne ulazi u Skupštinu zbog međusobnih svađa. Razumijemo da je panika, da ste nervozno zbog nedostatka plijena, ali ipak je to porazno'', navodi se u saopštenju.

Povodom tvrdnji da je DPS-a da su najjača partija, Demokrate u svom reagovanju podsjećaju na trend.

''A on kazuje da ste na poslednjim lokalnim izborima pokazali da ste u slobodnom padu, dok matematika dodaje da smo vas potukli do nogu. Mi osvojimo 80%, a vi 20%. I tek ćemo vas dotući. Ali to vam je kristalno jasno. Što se tiče sunovrata, nit u niste u pravu. Nismo ga očekivali, mi smo vam ga priredili! Neko ko je pasivan može da očekuje, a mi smo veoma aktivni i ništa ne očekujemo, vać znamo da vas prosto politički razaramo. Zato nas toliko i mrzite, jer znate ko je protivotrov za vaše laži, pljačke i nedjela svake vrste. A što je nego najizlizanija frazetina kad neko ko je toliko ojadio ovu zemlju poziva nekog drugog da “pređe sa riječi na djela”?'', navodi se u saopštenju.

Demokrate dalje navode da mogu biti dvije stvari:

''Ili nas pozivate da krademo kao vi, ili nas pozivate da vas uhapsimo, kao što ste vi hapsili. Pošto u prvo ni vaš podmukli mozak jednostavno ne može povjerovati da je moguće, za drugo ćemo vam reći – opet – da mi nismo vi. Mi se time ne bavimo. Mi gradimo istinsku državu u kojoj to pripada državnim organima. Dakle, vaša bolesna praksa da partija hapsi i sudi je prekinuta onog momenta kad smo vas razvlastili. I više se nikada vratiti neće. No, svakako očekujte da vaša nedjela budu procesuirana, ali od nadležnih državnih organa, ne od nas'', ističe se u saopštenju.

Na kraju, kako dodaju, jedna je stvar kod DPS-a više nego uočljiva.

''Razvlašćenje koje smo vam s građanima priredili toliko vas je pogodilo, da sad, lišeni mogućnosti da se namirujete od crnogorske sirotinje, iz vas prosto izbija otrov i crnilo. Toliko je sve to zaboljelo nikšićku “braću Dalton”, da ste od 30. avgusta izgubili kompas i svaku masku normalnosti. Uostalom, i ptičice znaju da mnogi od vas prosto ne mogu prežaliti što su se partijski angažovali u propalom DPS-u, pa sad traže izlaz.

Konfuzni ste, tragikomični i patetični. Presmiješni ste, jednostavno. Ne možete podnijeti da vas se vise niko ne plaši, da vise ničiju dušu ne držite u šakama i da – osim svojih saučesnika – više nikog ne možete ucijeniti, a najviše vas boli to što vam se ljudi smiju videći kakav ste u stvari jad bez sile i moći. Zato se više ne možete ni iskontrolisati, iako cijeli Nikšić zna da dr Mitrović ima više stručnog znanja i časti nego svi vi zajedno.

Ali tako to biva kad ruku naviklu da grabi nekom istrgneš iz džepa građana, pa ona nesvikla da išta drugo osim grabeža radi, počne da nasumično lupa po tastaturi. Ali nije problem, naučićemo je i da vraća oteto. To smo vam davno obećali, a mi – kao što odlično znate- riječ držimo'', zaključuje se u saopštenju.


Portal Analitika