Politika

Đelošaj: Neko pokušava da samo na imovini Plantaža u Tuzima ukrade 208 miliona eura

Oko Plantaža se formirala organizovana kriminalna grupa, koja je angažovala advokatsku kuću, da bi preko svog uticaja na jednom mediju, odbranila tezu da je Opština Tuzi kriva za neki tamo porez. Zbog javnosti dužan sam da to detaljno objasnim - kazao je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

Đelošaj: Neko pokušava da samo na imovini Plantaža u Tuzima ukrade 208 miliona eura Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

''Plantaže su državna imovina Crne Gore. Mi kao Opština godinama trošimo ogromne resurse, kako bi pravedno i fer iskazali vrijednost te državne imovine. S druge strane imamo organizovanu kriminalnu grupu, koja umjesto da brani državni i javni interes, pokušava da nas ubijedi, da je za državu bolje da ima imovinu vrijednu 105 nego 313 miliona! Rečeno narodnim jezikom: neko pokušava da, samo na imovini Plantaža u Opštini Tuzi, ukrade 208 miliona eura. Da, dobro ste pročitali, 208 miliona eura državne imovine'', kazao je Đeljošaj.

Uopšte se, kako dodaje, ne radi o porezu, koji po zakonu pripada Opštini Tuzi.

''Preko njega se samo vodi hajka menadžementa u prisluhu sa pojedinim novinarima Vijesti protiv nas, kako bi se sakrila stvarna namjera, da se privatnicima prodaje u bescjenje državna imovina. Javno i jasno pred čitavom Crnom Gorom izjavljujem da ću vam biti smetnja u tim prljavim naumima.

Začuđujuće je i nevjerovatno kako to VDT uopšte ne reaguje, da bi zaštitilo državnu imovinu, prije nego li je ova organizovana kriminalna grupa, pozivajući se na inostranu kompaniju za procjenu vrijednosti, koja se i sama ogradila od te procjene, otuđi. (U prilogu objavljujem njihovo ograđivanje!)

Nevjerovatno je da ne reaguju ni vlasnici akcija državnog kapitala, a kao krajnju instancu pozivam premijera da svojim reagovanjem spriječi naum ove organizovane kriminalne grupe'', ističe Đeljošaj.

Krajnji cilj je, kako dalje navodi, da se imovina prodaje privitniku za mali iznos, te da se osim primarne proizvodnje, po kojima su Plantaže prepoznatljive, postave i solarni paneli preko velike površine.

''Ovo posljednje zna biti veoma uspješna priča, koju ne smijemo dozvoliti da za male pare uzme privatnik, nego da to uradi država Crna Gora. Ako, gospoda nemaju tih kapaciteta i ne znaju da to urade, predlažem da vlasništvo i upravljanje nad Plantažama prepuste Opštini Tuzi, pa da se uvjere šta ćemo napraviti sa tim preduzećem nakon par godina'', navodi Đeljošaj.

Đeljošaj poručuje da javnost treba da zna da se radi o imovini Crne Gore.

''Imovini koju, na žalost baš oni koji su izabrani da je štite, godinama obezvređuju, kako bi na kraju prodali trećim licima za neuporedivo manju cijenu od realne vrijednosti. To je, na žalost, praksa u Crnoij Gori koju poznajemo godinama, da ne kažemo desetljećima, a koja se nastavlja i u ovom primjeru. Lično ću se boriti do kraja da spriječim tu kriminalnu akciju, u uvjerenju da ću imati podršku VDT-a i Vlade, koji su, inače, prvi pozvani da sačuvaju državnu imovinu Crne Gore'', zaključio je Đeljošaj.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a arbitraza_neregistrovani
01.12.2022. 14:28

Kad su vam dali opstinu onda moraju da pplacaju i porez . Ako treba angazovati sstranu kucu da izvrsi procjenu . Inace im upadnete u Spcanik i zaplijenite burad sa vinom .

1
0