Crna hronika

Predsjednik Opštine Tuzi poručio da prijavu smatra uvredom prema njemu lično

Đeljošaj nakon saslušanja: Spreman sam i u zatvor da odem

"Ostajem pri tome da je to bila politička akcija, da smo mi dali politički odgovor, da sam kao gradonačelnik Opštine Tuzi u obavezi da zaštitim ekonomiju Tuzi, Ustav Crne Gore protv diskriminacije. A da je bilo diskriminacije dobili smo i potvrdu kada su nakon 48 sati mjere i promijenjene jer su bile protiv prakse koja je bila do tada i protiv onih tabela IJZ-a", kazao je Đeljošaj

Đeljošaj nakon saslušanja: Spreman sam i u zatvor da odem Foto: Foto: Screenshot/RTCG
Portal RTCGIzvor

Nakon saslušanja u Osnovnom držanom tužilaštvu u Podgorici gradonačelnik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da je objasnio sve šta se desilo u Tuzima. On je dodao da prijavu smatra uvredom prema njemu lično. Kazao je da je siguran da je uradio ono što je pravedno i dodao da će ispoštovati svaku odluku suda. "Čak i u zatvor sam spreman da odem znajući da sam radio iskreno, čisto, pravedno, u interesu ne samo Tuzi već i države Crne Gore", kazao je Đeljošaj.

Podsjećamo, Đeljošaj, načelnik i jedan pripadnik Komunalne policije saslušani su na osnovu krivične prijave koju je protiv njih podnijela Uprava policije a nakon

Đeljošaj je nakon saslušanja u ODT-u novinarima kazao da je ispoštovao institucije, objasnio šta se dogodilo i, kako je kazao, konekst onoga što je bilo u Tuzima i dodao da ostaje pri tome da je to bila politička akcija.

"Ostajem pri tome da je to bila politička akcija, da smo mi dali politički odgovor, da sam kao gradonačelnik Opštine Tuzi u obavezi da zaštitim ekonomiju Tuzi, Ustav Crne Gore protv diskriminacije. A da je bilo diskriminacije dobili smo i potvrdu kada su nakon 48 sati mjere i promijenjene jer su bile protiv prakse koja je bila do tada i protiv onih tabela IJZ-a", kazao je Đeljošaj.

On je dodao da prijavu smatra uvredom prema njemu lično.

"Zbog svega onoga što sam radio sa timom prošle godine na terenu kada su svi biježali i svi se sakrili od bolesti mi smo izašli da se licem u licem borimo protiv korone a sada nas optužuju da smo mi kršili mjere. To ne možemo dozvoliti i zato sam rekao da ovo smatram uvredom, velikom uvredom jer sve što se dešavalo prošle godine ne možemo da zaboravimo", kazao je Đeljošaj.

On je dodao da su prošle godine pokazali kako se brani od širenja zaraze u Opštini Tuzi i državi Crnoj Gori.

"Pokazali smo da ne želimo nikog drugog da zarazimo nego smo bili zatoreni u našim kućama, a poslije 11 mjeseci dođe neko i političkom odlukom kaže da mi kršimo mjere, ne, to ne može da prođe kod javnosti i to mi je najvažnije", dodao je Đeljošaj.

Kazao je i da institucije treba da rade svoj posao.

"Ja sam spokojan i siguran da sam uradio ono što je pravedno. Ispoštovaću svaku odluku suda, čak i u zatvor sam spreman da odem. Znajući da sma radio iskreno. čisto, pravedno, u interesu ne samo Tuzi već i države Crne Gore", kazao je Đeljošaj.

Portal Analitika