Ostalo

Učestvovaće na sportsko-edukativnom događaju Par-OLYMPIA

Delegacija POK-a u Atini

Delegacija Paraolimpijskog komiteta (POK) otputovala je za Atinu, gdje će do 4. oktobra boraviti na sportsko-edukativnom događaju Par-OLYMPIA.


Delegacija POK-a u Atini Foto: POK
Portal AnalitikaIzvor

Par-Olimpia je sportsko-edukativni događaj koji treba da unaprijedi inkluzivnost društva preko sporta.

„Mladi sa invaliditetom iz cijele Evrope imace priliku da se sastanu sa vršnjacima, uče i povezuju se, razvijaju i vježbaju fizičke, bihevioralne i mentalne vještine, kao i da stiču svijest života u multikulturalnom svijetu, prihvatajuci i poštujuci različitosti“, kazali su iz POK-a.

Paralelno sa tim administracija paraolimpijsih komiteta, kako navode, treneri i pratioci imaće priliku kroz seminare i druge aktivnosti da unaprijede svoje vještine ka inkluziji.

„Cilj Par-Olimpia sport događaja je da osnaži, angažuje i inspiriše mlade ljude sa invaliditetom da se bave sportom, uče nove životne vještine i usvajaju parolimpijske vrijednosti“, saopštili su oni.

Događaj će, prema njihovim riječima, omoguciti mladima i mladim sportistima sa invaliditetom da se upoznaju, treniraju i takmiče zajedno, kao i da omogući trenerima i tehničkom osoblju paraolimpijskih komiteta da se sastanu i povećaju svoja znanja o parasportu.

„Seminari, edukacije i prezentacija sportova biće održani u sportskom kompleksu koji je bio centar Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2004.godine u Atini“, zaključili su oni.

Organizator manifestacije je Paraolimpijski komitet Grčke, uz podršku ERASMUS plus programa, koofinansiranog od Evropske komisije.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.