Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Delegacija PKCG na sjednici KIF-a: Razgovarali o osnivanju organizacije za djelovanje na Zapadnom Balkanu sa sjedištem u Podgorici

Delegacija PKCG na sjednici KIF-a: Razgovarali o osnivanju organizacije za djelovanje na Zapadnom Balkanu sa sjedištem u Podgorici

Na sjednici Upravnog odbora KIF-a, koja je održana u Prištini, učestvovao je i potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Nikola Vujović sa saradnicima. 

Delegacija PKCG na sjednici KIF-a: Razgovarali o osnivanju organizacije za djelovanje na Zapadnom Balkanu sa sjedištem u Podgorici Foto: PKCG
Portal AnalitikaIzvor

"U fokusu sjednice bile su teme koje su se ticale ocjene rada organizacije tokom 2023. godine, predstavljanje analize inflacije u regionu, te model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove.

Jedna od važnijih tačaka bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici", navode iz Privredne komore. 

Takođe, donijeta je, ddoaju, odluka o uspostavljanju Centra za trening i sertifikaciju na Kosovu, koji će donijeti značajne benefite za sistem obrazovanja i unapređenja kvaliteta kvalifikacija u oblasti zapošljavanja.

"Tokom sadržajnih diskusija oblikovalo se i niz drugih zaključaka od značaja za dalji rad u okviru ove važne ekonomske inicijative privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana.

Komorski investicioni forum (KIF ZB) okuplja šest privrednih komora sa Zapadnog Balkana. Ova organizacija je osnovana 2017. godine s ciljem uspostavljanja platforme saradnje koja ima za svrhu obezbjeđivanja jedinstvenog glasa za poslovnu zajednicu, jačanje i unapređenje kontakata među privrednicima, kao i promociju regiona kao atraktivne investicione destinacije", navode iz privredne komore. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.