Društvo

Delegacija Kosova u nezvaničnoj posjeti Kampu Konik

Izvor

Delegaciju su predvodili Gani Elšani, zamjenik ministra kulture, omladine i sporta i, Danuš Ademi, poslanik u Skupštini Republike Kosovo. Rukovodilac Operativnog tima Željko Šofranac, i predstavnik Crvenog krsta, Mensut Krpuljević, obavijestili su sagovornike o dosadašnjim aktivnostima na saniranju posljedica požara i budućim planovima.Ademi je iskazao zahvalnost crnogorskoj Vladi za sve što je do sada preduzela za ugrožene stanovnike Kampa Konik. Kosovska delegacija je razgovarala i sa stanovnicima Kampa, koje je informisala da postoje uslovi za povratak na Kosovo za sve porodice koje to žele. Informisali su i Operativni tim da će o svojoj posjeti obavijestiti ministra za povratak i zajednice u Vladi Kosova, čiju se zvanična posjeta uskoro očekuje.

Kamp Konik i Operativni tim su takođe posjetili i predstavnici Romskog edukativnog fonda, koji su iskazali interesovanje za aktivnosti koje se organizuju za najmlađe stanovnike Kampa.

Operativni tim nastavio je organizaciju aktivnosti na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, koje se svakodnevno realizuju u Kampu. NVO Help nastavila sa podjelom toplih obroka, koje je dobilo 697 stanovnika šatorskog naselja. Pedijatar i ljekar za odrasle Doma zdravlja Podgorica pregledali su 29 odraslih i 14 djece, dok je pet stanovnika transportovano do nadležnih zdravstvenih ustanova Glavnog grada, uz pratnju predstavnika Centra za socijalni rad. Institut za javno zdravlje redovno prati epidemiološku situaciju u Kampu. Komunalne usluge će, preko svojih nadležnih službi, u toku dana u šatorskom naselju poboljšati spoljnu rasvjetu.

Portal Analitika