Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Delegacija BS u posjeti Turskoj: Brojne mogućnosti saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja

Delegacija BS u posjeti Turskoj: Brojne mogućnosti saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, mr Ervin Ibrahimović, zajedno sa poslanicima Bošnjačke stranke Kenanom Strujić-Harbić, Suljom Mustafićem i Amerom Smailovićem, te predsjednikom OO Bošnjačke stranke u Rožajama Mirsadom Nurkovićem, boravi u zvaničnoj posjeti oblasti i gradu Duzđe u Turskoj.

Delegacija BS u posjeti Turskoj: Brojne mogućnosti saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja Foto: BS
Portal AnalitikaIzvor

''Tokom jučerašnjeg dana upriličen je susret sa guvernerom pokrajine Duzđe Dževdetom Atajem prilikom kojeg je naglašen kontinuitet saradnje i dobrih odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu između Crne Gore i Turske.

Delegacija Bošnjačke stranke sastala se i sa gradonačelnikom grada Duzđe Farukom Ozluom, gdje je razgovarano o različitim aspektima privredne i kulturne saradnje, imajući u vidu da je ova oblast i istoimeni grad jedan od industrijski i privredno najrazvijenijih oblasti u Turskoj'', navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Kako dodaju, Ibrahimović i ostali članovi delegacije imali su susret i sa brojnim biznismenima u tamošnjoj privrednoj komori u cilju prezentacije investicionih kapaciteta Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

''Inače, u oblasti Duzđe je sjedište privredne zone u kojoj posluje veliki broj privrednih subjekata, a među najvećim je nekoliko kompanija koje su osnovali i vode privrednici bošnjačkog porijekla sa prostora Crne Gore i Srbije.

U okviru posjete, delegacija Bošnjačke stranke bila je gost državnog Duzđe Univerziteta, u okviru kojeg radi 14 fakulteta, 4 instituta, dva koledža i 10 stručnih srednjih škola, gdje je sa rektorom Nedimom Sozbirom razgovarano o saradnji u oblasti obrazovanja, kroz mogućnost da se određeni broj studenata iz Crne Gore obrazuje na ovom univerzitetu'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika