Marketing
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Marketing /
  • Decenije iskustva i najsavremeniji pristup liječenju teških i rijetkih plućnih bolesti - regionalni stučnjak prof. dr Violeta Mihailović-Vučinić

Decenije iskustva i najsavremeniji pristup liječenju teških i rijetkih plućnih bolesti - regionalni stučnjak prof. dr Violeta Mihailović-Vučinić

Boraviće u Poliklinici Moj Lab 25. i 26. novembra, pregled zakažite na 19989

Decenije iskustva i najsavremeniji pristup liječenju teških i rijetkih plućnih bolesti - regionalni stučnjak prof. dr Violeta Mihailović-Vučinić Foto: Moj Lab
Portal AnalitikaIzvor

Prof. dr Violeta Mihailović-Vučinić je specijalista interne medicine, uži specijalista pulmologije i istaknuti stručnjak u oblasti sistemske sarkoidoze u regionu. Doktor je medicinskih nauka iz oblasti pulmologije, a njeno radno iskustvo sa pulmološkim bolesnicima dugo je četiri decenije. 

Domen rada dr Mihailović-Vučinić je cjelokupna pulmologija, sa detaljnom obradom pulmoloških bolesnika.

Posebno je fokusirana na intersticijske bolesti pluća, granulomatozna oboljenja pluća kao i bolesti pluća koje se kategorizuju kao rijetke. Dugi niz godina se bavila dijagnostikom i liječenjem bolesnika sa tuberkulozom. Uvela je testove za latentnu tuberkulozu (Quantiferon TB GOLD) u Klinički centar Srbije. 

Bila je redovna profesorka na Katedri Interne medicine, Medicinskog fakulteta u Beogradu,i šefica nastavne baze Pulmologija pri Katedri interne medicine. 

Oblasti naučnog rada i istraživanja dr Mihailović-Vučinić su interna medicina, pulmologija, sarkoidoza, plućne fibroze i ostale bolesti plućnog intersticija.

Bila je načelnica odjeljenja za sarkoidozu i druge granulomatoze i direktorica Klinike za pulmologiju u KCS-u. Radila je u COVID režimu bolnice sa više od 3500 pacijenata.

Bila je glavna istraživačica u kliničkim studijama iz oblasti onkologije, idiopatske plućne fibroze, pneumonije i genotipizacije. Objavila je 3 knjige iz svoje naučne oblasti, mnoga poglavlja u stručnim knjigama, kao i veliki broj stručnih radova.

Prof. dr Mihailović-Vučinić će boraviti u Poliklinici Moj Lab 25. i 26. novembra, pregled zakažite na 19989.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.