Društvo

Danijela Bokan nova v.d. direktorica OŠ „Lovćenski partizanski odred“

Profesorica italijanskog jezika mr Danijela Bokan izabrana je za vršioca dužnosti direktora OŠ „Lovćenski partizanski odred“.

Danijela Bokan nova v.d. direktorica OŠ „Lovćenski partizanski odred“ Foto: RTV Cetinje
RTV Cetinje Izvor

Ministar prosvjete mr Miomir Vojinović u obrazloženju Rješenja o imenovanju navodi da je dosadašnjoj v.d. direkorci Ivani Mitrović, prestala dužnost na mjestu direktora.

Bokan, koja je imenovana na period od pola godine, u izjavi za Radio Cetinje, kazala je da je svjesna postojećih problema u školi, ali i da se za sve rješenja mogu naći.

„Stanje u cjelokupnom crnogorskom obrazovnom sistemu je alarmantno i krajnje je vrijeme da se njihovo rješavanje prepusti stručnim licima, koji zaista postoje unutar samog sistema. Kada je u pitanju škola „Lovćenski partizanski odred“ u potpunosti sam svjesna da u školi postoje višegodišnja, vrlo delikatna pitanja, koja nijesu tretirana na pravi način, i koja su u datom trenutku kulminirala. Međutim, i pored svih problema u funkcionisanju, škola ima veliki potencijal kada su u pitanju, kako ljudski tako i prostorni kapaciteti, i neophodno ih je što hitnije staviti na raspolaganje, kako bi na najbolji mogući način đeci pružili uslove za kvalitetno obrazovanje, što oni svakako zaslužuju“, poručila je Bokan.

Kako kaže, nekadašnja direktorica cetinjske Gimnazije, spremna sam svoje 17-godišnje radno iskustvo i stečena znanja stavim na raspolaganje školi i djeci.

„Uvjerena sam da uz dobru saradnju sa zaposlenima, roditeljima, a prije svega nadležnim institucijama rezultat neće izostati. U toku je upis prvaka, a vrlo brzo će sugrađani imati priliku da se upoznaju sa različitim aktivnostima naših učenika, koji su ipak najbolji reprezenti rada škole“, kazala je Bokan.

Ono što ističe jeste da iz ove škole treba da izađu snažni, kreativni pojedinci koji su sposobni da samostalno odlučuju i kritički misle.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
n nikola L.._neregistrovani
03.05.2023. 13:00

Kako koji direktor dolazi tako dovodi svoje partijske kadrove , nema gore škole u katunskoj nahiji od te a i sire , otacgojkozena , stariliberaldpsurakrivi , muzickovladinasluzavka , mantijasica , zubarka , vodickinja , lepa zanimanja vodecih patriota …

5
1