TV / Film

Nova saradnja sa rediteljkom Izabel Košet

"Dani napuštenosti": Penelope Kruz u filmskoj adaptaciji romana Elene Ferante

Penelope Kruz ponovo će sarađivati sa rediteljkom Izabel Košet u adaptaciji romana "Dani napuštenosti" Elene Ferante.

"Dani napuštenosti": Penelope Kruz u filmskoj adaptaciji romana Elene Ferante Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

U ovom filmu, Penelope Kruz će tumačiti Olgu, spisateljicu koja mora da odustane od svojih umjetničkih ambicija kada suprug odjednom napusti nju i dvije mlade ćerke, prenosi Varajeti

Dogovor za snimanje ovog filma napravljen je prije aktuelnog štrajka organizacije SAG-AFTRA, a Kruz nije htjela da prisustvuje Filmskom festivalu u Veneciji.

Film “The Days of Abandonment” premjestiće radnju iz Italije u Ameriku i biće prva saradnja Penelope Kruz i Izabel Košet nakon drame “Elegy” iz 2008. godine.

To je bila adaptacija novele Filipa Rota “Umiruća životinja” o aferi između profesora u tumačenju Bena Kingslija i njegove studentkinje, koju je glumila Kruz.

Bestseler Elene Ferante “Dani napuštenosti” prati 38-godišnju Olgu koju muž napušta poslije 15 godina braka i koja gubi kontrolu kada ostane sama u stanu u Torinu sa svoje dvije ćerke.

Scenario za film piše Lorens Korijat, najpoznatija po radu na ostvarenjima Majkla Vinterbotoma “Wonderland”, “A Summer in Genoa” i “Everyday”.

Izabel Košet često istražuje unutrašnji život žena kroz filmove, a njena najpoznatija ostvarenja su “My Life Without Me”, “The Secret Life of Words” i “The Bookshop”.

Ova adaptacija nastavlja trend drugih djela na osnovu dela Elene Ferante, jer već postoje serije Moja genijalna prijateljica i Lažljivi život odraslih i film Mračna kći.

Nije poznat pravi identitet Elene Ferante, jer je u pitanju pseudonim, a najpoznatije djelo je Napuljska tetralogija koja obuhvata četiri romana.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.