Muzika

Koncerti će biti održani u biblioteci “Radosav Ljumović”

Dani gitare u Podgorici: Sjutra nastupaju Alessandro Minci i crnogorski duo Gitako

Osmo izdanje međunarodnog festivala Dani gitare u Podgorici biće nastavljeno koncertima u kosoj sali biblioteke “Radosav Ljumović”.

Dani gitare u Podgorici: Sjutra nastupaju Alessandro Minci i crnogorski duo Gitako Foto: Dani gitare
Portal AnalitikaIzvor

Tako će se sjutra, u subotu 25. novembra, od 19 sati predstaviti gitarista iz Italije Alessandro Minci. Nakon njega, u 20 sati nastupiće crnogorski duo “Gitako” koji čine gitarista Nikola Pejović i harmonikaš Sava Vujačić. 

Podsjetimo, Dani gitare u Podgorici počeli su 12. novembra koncertom velikana flamenko muzike, legendarnog španskog gitariste Herarda Nunjeza koji je nastupio u duetu sa gitaristom Alvarom Martineteom na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”.

dani-gitare-45

Osim koncertnog segmenta festivala, planiran je i segment predavanja i majstorskih radionica, koje će biti održane 29. novembra u koncernoj sali muzičke škole “Vasa Pavić” sa početkom u 13 sati, a predavanja će voditi ugledni profesor gitare iz Beograda Nenad Kondić. 

Organizator festivala je NVO “Gitara”, a festival su finansijski pomogli Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.


Portal Analitika