Politika

Dan: Raspisan konkurs za državnog sekretara za EU, Milačić smijenjena?

Izvor

Podgorički list dodaje da im je raspisivanje konkursa potvrdio glavni pregovarač sa EU Aleksandar Pejović, nakon jučerašnje sjednice Vlade. On je dodao da će personalna rješenja u pregovaračkim strukturama biti poznata vjerovatno tokom februara.

- Kao što nijesmo objavljivali odluku o uspostavljanju struktura bez konsultacija, tako nećemo ni imenovati ljude koji će voditi pregovore u oblastima 23 i 24 i radnim grupama, bez širih konsultacija. Možete očekivati da ćemo tokom februara ući u konsultacije o personalnim rješenjima, ne samo u okviru Vlade nego i organizacija civilnog društva, kojima pripada mjesto u ovom procesu - naveo je Pejović.

On je rekao da će, nakon konkursa, biti poznato ko će biti novi državni sekretar za evropske integracije, pojašnjavajući da to neće biti Slavica Milačić. Prema informacijama Dana, ona je smijenjena, jer mandat državnog sekretara traje dvije godine, a ona je na tu dužnost stupila u januaru prošle godine. Kao razlog, list navodi da joj je ponuđeno mjesto ambasadora u Sloveniji.

(Foto: undp.org.me)

Portal Analitika