Društvo

Dan: I Polonski na spisku svjedoka za Zavalu

Izvor

On će, prema pisanju današnjeg Dana, biti saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti bespravne gradnje vila na Zavali. Polonskom, koji se trenutno nalazi u Rusiji, specijalno tužilaštvo uputilo je poziv za svjedočenje, a pored ostalog, on će biti saslušan i na okolnosti eventualnih veza sa uhapšenim budvanskim funkcionerima, kao i sa pojedincima iz lokalnih inspekcija koje su mu u nekoliko navrata pečatile gradilište jer nije posjedovao građevinsku dozvolu.

Polonski bi trebalo da se izjasni i o optužbama na račun bivšeg izvršnog direktora „Zavala invest“, Natalije Panine, a koju Tužilaštvo Crne Gore tereti da je oštetila budžet Crne Gore za oko milion eura.

Nakon što Polonski da iskaz, Tužilaštvo će procijeniti da li će u svojstvu svjedoka saslušati još nekog iz ruskog preduzeća Miraks.

List navodi da je poziv upućen i Andreju Tjuščenku, finansijskom direktoru Zavale invest.

Iz Tužilaštva su najavili da će u narednih mjesec dana saslušati najmanje 20 svjedoka, uglavnom zaposlenih u opštini Budva, u raznim inspekcijama. Pošto su tokom saslušanja pojedini osumnjičeni pomenuli više osoba, posebno iz ruske firme Miraks, i još nekih preduzeća koja su imala učešća u izgradnji vila na Zavali, Tužilaštvo je spisak svjedoka proširilo za još 12 svjedoka, tvrdi Dan.        

 

Portal Analitika