Društvo

Damjanović: Za Dritana je završeno otimanje svetinja od Crne Gore

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović kazao je da je danas potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović izjavivši da je stavljena tačka na Zakon o slobodi vjeroispovijesti u stvari kazao da je stavljena tačka na otimanje svetinja od države.

Damjanović: Za Dritana je završeno otimanje svetinja od Crne Gore Foto: pa
Portal AnalitikaIzvor

"On je takođe kazao da mi koji se zalažemo za crnogorske svetinje budu vlasništvo države nema šta da tražimo u evropskom vozu Crne Gore. Potpredśednik Dritan Abazović je ovom izjavom potvrdio da su mu interesi Srpske pravoslavne crkve iznad interesa države u kojoj obavlja izuzetno važnu funkciju", kazao ja Damjanović.

On dodaje da je poruka Abazovića jasan signal Crnogorcima šta ih čeka u narednom periodu u koliko Vlada čiji je član bude vršila vlast.

"Pitam se kako Dritan nakon ove izjave očekuje da ga glasaju građani Nikšića koji se ośećaju kao Crnogorci jer je Saborni Hram zahvaljujući glasovima poslanika URE pripao u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji. Ovom izjavom Dritan je pokazao da je njemu fotelja važnija od građanske Crne Gore za koju se zdušno zalagao kroz predizbornu kampanju", zaključio je Damjanović.

Portal Analitika