Abiznis

I iz Ministarstva zdravlja poručuju da je cilj da bolnicu vrate u državno vlasništvo

Damjanović: Tražimo najbolje rješenje za opstanak bolnice “Meljine”

Iz Ministarstva finansija poručuju da Vlada čini sve da ne dođe do gašenja bolnice “Meljine”, te da je cilj da seta zdravstvena ustanoveuvede u sistem javnog zdravstva.

Damjanović: Tražimo najbolje rješenje za opstanak bolnice “Meljine” Foto: RTCG
RTCGIzvor

Bolnica “Meljine” nema osnovne uslove za rad, a tokom oktobra funkcionisala je zahvaljujući donacijama novskih privatnika.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kaže da su povodom statusa bolnice već obavljeni razgovori sa SDT-om.

“Vezano za njihova postupanja koja bi omogućio da država, odnosno Vlada, sprovede neke postupke kako bi Meljine uvela u sistem javnog zdravstva i kako bismo na taj način sačuvali bolnicu koja bi opstala”, naveo je Damjanović.

Poručuje da će Vlada pokušati na nađe najbolju opciju za spašavanje bolnice “Meljine”.

“Pokušaćemo da između najgore opcije, a to je zatvaranje bolnice jer se stečaj vodi bez raspolaganja imovinom, i opcije nezakonite dodjele pomoći, što je kao takvo ocijenjeno od Agencije za zapštitu konkurencije, da nađemo optimalnu mogućnost da država preuzme na zakonit način i da finansijski pomogne opstanak bolnice, jer smatram da je opsatanak bolnice bitan i građanima Herceg Novog i Crne Gore ”, poručio je Damjanović.

I iz Ministarstva zdravlja poručuju da im je cilj da bolnicu “Meljine” vrate u državno vlasništvo te da neće pribjeći bilo kojem rješenju koje nema dugoročnost.

Ukoliko Vlada ne ponudi rješenje za bolnicu Meljine, Novljani će s predsjednikom opštine i odbornicima, kako je najavljeno, blokirati sve granične prelaze na teritoriji te opštine.

Na taj korak odlučili su se nakon višegodišnje teške situacije u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je od prošle godine u stečaju, a nakon neuspješne privatizacije od strane Atlas Grupe.

Bolnica nema novca za osnovne potrebe i kadar odlazi, a da bi ta zdravstvena ustanova mogla da radi potrebno je od Vlade do 115 hiljada eura mjesečno do rješenja konačnog statusa bolnice.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mirko_neregistrovani
02.11.2022. 11:57

Ako je na tebe spao opstanak ,ne bilo je čobanine!

0
0
b blamer_neregistrovani
01.11.2022. 16:39

Licemjeru...izdajnički, sjedi dolje!

3
0