Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Damjanović sa predstavnicima SFD: Dogovoreno da se zajednički analizira lista prioritetnih projekata naše države i razmotre opcije partnerstva

Damjanović sa predstavnicima SFD: Dogovoreno da se zajednički analizira lista prioritetnih projekata naše države i razmotre opcije partnerstva

Ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović, sa timom, sastao se sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj, Bandreom Albazaiem, generalnim direktorom za razvoj i Salehom Al Obaidom, specijalistom u sektoru za operacije tog fonda, sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje na nivou dvije države.

Damjanović sa predstavnicima SFD: Dogovoreno da se zajednički analizira lista prioritetnih projekata naše države i razmotre opcije partnerstva Foto: Ministarstvo finansija
Portal AnalitikaIzvor

"Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj (SFD) inicirali su sastanak sa prvim čovjekom finansija Crne Gore, Damjanovićem, nakon sastanka koji je održan u Njujorku ovog mjeseca, između ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednika Borda direktora SFD-a Ahmed Al Kateba i premijera Crne Gore, Dritana Abazovića, gdje su prepoznate mogućnosti unaprjeđenja međusobnih državnih odnosa", saopšteno je iz Ministarstva finansija. 

Cilj današnjeg sastanka, kako navode iz resora Damjanovića, bio je da se bliže sagledaju mogućnosti realizacije zajedničkih projekata i potencijalnog investiranja Saudijskog fonda za razvoj u razvojne projekte Crne Gore.

"Govoreći o investicionoj klimi Crne Gore i razvojnim ciljevima, Damjanović ukazao je na prioritetne oblasti za ulaganje, a to su infrastruktura, energetika, turizam, obrazovanje i zdravstvo.

Albazai naglasio je opredijeljenost fonda koji predstavlja, a koji posluje 49 godina i ima uspješnu saradnju sa 90 država, da i sa Vladom Crne Gore intenzivira saradnju u ključnim oblastima", navodi se u saopštenju. 

Budući da je priprema budžeta za 2024. godinu u finanlnoj fazi, a uzimajući u obzir zainteresovanost arabijske strane, dogovoreno je da se u što skorijem roku zajednički analizira lista prioritetnih projekata naše države i razmotre opcije partnerstva u njihovoj potencijalnoj realizaciji. 

"Tokom otvorenog i konstruktivnog dijaloga, potvrđena je namjera obje strane za podsticanje bilateralne i ekonomske saradnje dvije države i potreba ubrzanog iniciranja zajedničkih aktivnosti. Spremnost za podršku i partnerstvo, Kraljevina Saudijska Arabija prethodno je iskazala, polovinom septembra, opredijelivši grant od tri miliona američkih dolara za razvoj sektora obrazovanja Crne Gore", navode iz Ministarstva. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.