Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Damjanović: Partnerstvo sa UNDP-om primjer efikasne saradnje koja doprinosi realizaciji strateških prioriteta CG

"Nastaviće fokusirano i proaktivno djelovanje u svim reformskim oblastima"

Damjanović: Partnerstvo sa UNDP-om primjer efikasne saradnje koja doprinosi realizaciji strateških prioriteta CG

Odlazeći ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Danielom Gašparikovom.

Damjanović: Partnerstvo sa UNDP-om primjer efikasne saradnje koja doprinosi realizaciji strateških prioriteta CG Foto: Ministarstvo finansija
Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili iz Ministarstva finansija, Gašparikova je zahvalila na dosadašnjoj veoma konstruktivnoj i otvorenoj saradnji sa tim resorom, ističući očekivanje da će biti nastavljena i ubuduće.

Damjanović je ocijenio da partnertsvo sa UNDP-om predstavlja primjer efikasne saradnje, koja, u krajnjem, doprinosi i ubrzanoj realizaciji strateških prioriteta Crne Gore.

„Sagovornici su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke uspješno relaizovane projekte, uz ocjenu da će se saradnja proširiti i na druge oblasti, prioritizacijom projekata u sferi pravedne tranzicije i finansiranja za održivi razvoj, uz istovremeno jačanje nacionalnog dijaloga i dostupnosti informacija građanima. U kontekstu aktivnosti koje su proizvod zajedničkih napora, između ostalog, pomenuti su i programi obuka u oblastima obračunskog računovodstva, javno-privatnog partnerstva i pravedne tranzicije“, kazali su iz Ministarstva. 

Damjanović je, kako navode, izrazio uvjerenje da će, na temelju dosadašnje dobre saradnje, Ministarstvo finansija i UNDP nastaviti fokusirano i proaktivno djelovanje u svim reformskim oblastima. U tom smislu dogovoreno je da se već tokom juna održi radni sastanak, na kojem će se detaljno analizirati status postojećih, kao i budućih aktivnosti o kojima je već razgovarano.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.