Politika

"Špil karata se miješa u Beogradu"

Damjanović: Partije koje vrše vlast blefiraju kao na pokeru

Špil karata se miješa u Beogradu, dok Milan Knežević i Andrija Mandić u Crnoj Gori razigravaju po pravilima "srpskog sveta", poručio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

Damjanović: Partije koje vrše vlast blefiraju kao na pokeru Foto: Foto: CKM
Damjanović: Partije koje vrše vlast blefiraju kao na pokeru
Portal AnalitikaIzvor

Političke partije koje vrše izvršnu vlast, ističe Damjanović, fingiranjem sukoba sa Zdravkom Krivokapićem u kockarskom maniru kao na pokeru blefiraju javnost.

"Evidentno je da lideri političkih partija napadima na premijera tvrde pazar kako bi dobili što više funkcija po dubini dauhljebljuju svoje kadrove. Ucjenjivački maniri im lako prolaze jer članovi vlade na čelu sa premijeromlako popuštaju kako im opstanak u udobnim foteljama ne bi bio doveden u pitanje", ističe Damjanović

Kako kaže, svakom razumnom građaninu je jasno da međusobni sukobi između konsekvenata vlasti ne postoje već da su njihova javna prepucavanja kockarski blef kojim žele da prikriju želju za funkcijama.

"Nažalost njihova igrastavlja budućnost Crne Gore na kocku i veliko je pitanje kakva nas budućnost čeka. Da li ona koja Crnoj Gori nudi da bude 27 izborna jedinica ili on koju svi želimo da naša država ide evropskim putem napretka i prosperiteta", navodi Damjanović. 

Evidentno je, dodaje, da su kockari zaslijepljeni beneficijama vlasti pa im više ne smeta ni priznanje Kosova, ni sankcije Rusiji, ni državni simboli ni 21. maj, ni NATO integracije, protiv čega su se zdušno birili a za šta se danas njihova Vlada zalaže.

"Preostajenam da se nadamo da će četiri keca prodati Kneževića, Mandića i srpski svet i da ćefleš biti na strani Crne Gore koja treba da ponese najveći mogući ulog slobodu", zaključuje Damjanović

Portal Analitika