Abiznis

Dakićevci Dan fabrike obilježili protestom

Izvor

Bivši radnici su najavili da će sjutra ponovo tražiti da im premijer Igor Lukšić predloži konkretne mjere za rješenje njihovog problema.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike Milan Vukčević kazao je agenciji Mina-business da radnici očekuju da im se obrati Lukšić jer, kako je dodao, najveće biračko mjesto u Podgorici ima 1,1 hiljada birača, a “Radoje Dakić” ima 1,8 hiljada povjerilaca.- Tražićemo da nam Lukšić predloži konkretne mjere za rješenje našeg problema, jer nijesmo samo povjerioci, mi smo i glasači, rekao je Vukčević.

Prema njegovim riječima, radnici očekuju da premijer parafira tehnički protokol koji bi bio realizacija dogovorenog, a saglasni su, kako je naveo, i sa parcijalnom privatizacijom kompanije.

Radnici su se danas, kako je kazao Vukčević, posebno osvrnuli na izjavu gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da su oni krivi i da su otjerali investitore.

- Mugoša nije htio da donese Detaljni urbanistički plan (DUP) koji je bio neophodan da bi bilo koji investitor pokazao interesovanje za zemljište kompanije, rekao je Vukčević.

Bivši radnici i povjerioci "Radoja Dakića" početkom septembra su, nakon mjesec pauze, obnovili proteste ispred zgrade Vlade, gdje su proveli dvije noći. Dananonoćne proteste prekinuli su, nakon što su ministri na sjednici Vlade raspravljali o njihovom problemu.

Oni od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Portal Analitika