Podgorica

Dajković obišao mještane Maslina: Nadležna preduzeća će očistiti kanal, poplave se dešavaju i zbog ljudskog faktora

Vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković obišao je mještane iz ulice Vasa Bracanova u Maslinama koji su više puta prijavljivali izlivanje vode iz kanala u neposrednoj blizini, što za posljedicu ima poplave u cijelom potezu između ulica Vasa Bracanova i Sava Orovića.

Dajković obišao mještane Maslina: Nadležna preduzeća će očistiti kanal, poplave se dešavaju i zbog ljudskog faktora Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

''Izlaskom na lice mjesta odmah se da zaključiti da pored obilnih kiša koje nose razni otpad koji onemogućava nesmetano oticanje atmosferskih voda, odgovornost je i na nesavjesnim građanima koji u iste kanale bacaju smeće, neovlašćeno ih pregrađuju i time smanjuju protok vode. Osim toga, potencijalnim poplavama naročito su izloženi objekti koji se nalaze uz rijeke i potoke", kazao je Dajković dodajući da Glavni grad razumije probleme sa kojima se građani suočavaju tokom vremenskih neprilika, te da su sve službe u stanju pripravnosti.

"Imajući razumijevanje za svačiju muku, posebno onih savjesnih građana, uputiću inicijativu ka nadležnim preduzećima da sa adekvatnim mašinama izvrše čišćenje nekoliko kanala i time obezbijede nesmetan protok vode. Gradske službe će uvijek biti na usluzi svojim građanima, ali pozivam one neodgovorne građane da ipak razmisle dva puta prije nego što sami kreiraju štetu, prvenstveno sebi, a onda i svojim komšijama i naselju'' zaključio je Dajković.

Portal Analitika