Politika

"Moju ljubav prema Rusiji nije moguće kupiti jer je ona zapisana u mom genetskom kodu"

Dajković DFC-u: Napustiću politiku ako dokažete da sam primio jedan cent od zvanične Moskve

Ukoliko Digitalno-forenzički centar (DFC) ponudi makar jedan validan dokaz da sam dobio jedan cent od zvanične Moskve, ja ću podnijeti ostavku na funkciju u Glavnom gradu i napustiti politiku, poručio je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković nakon što je u analizi ove organizacije stavljen u, kako je rekao, negativan kontekst koji implicira njegovu proksi ulogu u ruskom malignom uticaju u zemlji.

Dajković DFC-u: Napustiću politiku ako dokažete da sam primio jedan cent od zvanične Moskve Foto: Facebook
Portal AnalitikaIzvor

„S druge strane, ja mogu lako da dokažem da se DFC finansira iz centara moći van naše zemlje. Dovoljno je da ukucam nekoliko pojmova u Google pretraživaču i da dođem do objave koja stoji na zvaničnom sajtu američke ambasade u kojoj, u sklopu teksta o petom rođendanu DFC-a, stoji i rečenica: Digitalni forenzički centar je aktuelni projekat Atlantskog saveza Crne Gore, koji finansira Ambasada SAD kroz Program suzbijanja dezinformacija i propagande“, rekao je Dajković. 

DFC: Ambasador Maslenikov potvrdio mehanizme hibridnog djelovanja Rusije u Crnoj Gori
7
DFC: Ambasador Maslenikov potvrdio mehanizme hibridnog…
12.04.2024 14:22

Kaže kako nije začuđen što „kadrovi stvarnog urednika DFC-a, Sava Kentere, ne mogu da shvate da u Crnoj Gori postoje mladi ljudi koji ne žele da se odreknu zavjeta predaka, na čelu sa Svetim Petrom Cetinjskim kome je Rusija bila u mislima čak i onda kad se nalazio na samrtnoj postelji“. 

„Moju ljubav prema Rusiji nije moguće kupiti, jer je ona zapisana u mom genetskom kodu, pa i porodičnom stablu, imajući u vidu da su upravo Rusi oslobodili mog rođenog đeda Matana Dajkovića iz logora Mathauzen tokom Drugog svjetskog rata“, zaključio je Dajković.

Portal Analitika