Region

Dačić dobio mandat za sastav srpske vlade!

Izvor

Kako je saopštio Nikolić na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije, nakon sastanka sa Dačićem, da ga je koalicija SPS-PUPS-JS ubijedila da ima parlamentarnu većinu.

"U toj većini biće SNS i URS i vjerovatno neki drugi predstavnici manjina građana u Skupšini Srbije koji čekaju da najprije ova koalicija obezbijedi dovoljnu većinu", rekao je Nikolić.

"Vlada Srbije treba da bude mala po broju, efikasna i odgovorna i da dogovorm odlučuje o bitnim stvarima za gradjane", rekao je Nikolić, posle sastanka sa Dačićem.

On je kazao da koja god vlada treba da bude izbarana ona će biti na evropskom putu i ne treba da zazire ni od čijeg stava. Naveo je da Srbija ostaje na stabilnom kursu ka EU i nova vlada će ostati istrajna na ulasku Srbije u EU.


"Danas je Vidovdan, jedan od najvećih praznika u Srbiji i danas Srbija dobija promjene", poručio je Nikolić i podsetio da su gradjani 6. maja na izborima rekli da žele promjene, da žele da rade i da žele život dostojan čovjeka. 

On je ocijenio da novoj vladi neće biti lako jer će biti suočena sa brojnim problemima, počev od Kosova i Metohije koje je dosad rješavano tako da se izbjegavala odgovornost. 

"Mi želimo da preuzmemo odgovornost", rekao je Nikolić i dodao da Srbija ima prijatelje i na zapadu, i na istoku, sjeveru i jugu, kao i da su joj svi susjedi jednako važni. 

Nikolić je napomenuo da je pred novom vladom borba protiv korupcije i kriminala, jačanje ekonomije, izgradnja infrastrukture, preispitivanje privatizacija, reofrma pravosudja i medija, ali i da će jedan od najvažnijih zadataka biti da vrati "srpsku pamet" koja je prethodnih godina otišla iz države.

Portal Analitika