Region

Dačić: Sramno ponašanje Australije prema Đokoviću, ostaviće političke posljedice

Sve što se dešava sa Novakom Đokovićem u Australiji ostaviće posljedice na odnose Srbije i Australije, smatra šef srpskog parlamenta Ivica Dačić. On je ocijenio da je teško da će Australija prihvatiti bilo koje argumente države Srbije kada je riječ o slučaju Novaka Đokovića.

Dačić: Sramno ponašanje Australije prema Đokoviću, ostaviće političke posljedice Foto: Foto: Printscreen
RTSIzvor

„To nije nikakav specijalan i specifičan slučaj, ovde je riječ o politizaciji pitanja jer na stotine ljudi dobija razna izuzeća i mi političari smo bili na raznim odlučivanjima svuda po svijetu, u Britaniju smo morali da idemo, cijela delegacija je morala da traži izuzeće ali je to bilo u okviru političkih manifestacija, pa su UN garantovale za to. Ako mogu drugi teniseri da dolaze, zašto se neko tako ponaša prema Novaku Đokoviću“, ističe predsjednik Skupštine Srbije za RTS.

Postoje, kaže, političke implikacije, a ovo što se dešava će ostaviti posljedice po odnose države Srbije i države Australije.

"Naši odnosi nisu mnogo razvijeni jer smo udaljeni, to je zemlja koja sebe smatra izuzetno posebnom i specifičnom, oni to uvijek govore. Kad smo tražili ukidanje viza, oni su rekli da i engleska kraljica mora da ima vizu da bi došla u zemlju kojoj je kraljica. Novak ništa nije kriv, Novak je došao poslije njihovog odobrenja da dođe. Ovakvo ponašanje je sramno ponašanje i to treba staviti do znanja Australiji", naglašava Dačić.

Podsjeća da Novak ima diplomatski pasoš Srbije i da nije bilo ko.

"On je teniser broj 1, svjetsko ime i legenda, ovo je neubičajeno, sramotno, drsko", istakao je Dačić.

Naglašava da ne vjeruje da će poslije svega njihov premijer doći u Srbiju. "Niti nam treba", kaže Dačić.

"Mislim da su ušli u neviđeni problem sami sa sobom, Novak je već pobjednik, očigledno da oni njemu ne daju da igra, ovo je način da se spriječi da postane najbolji teniser u istoriji. Život je dug, nadam se da će taj premijer nekada doći u stiuaciju da može da osjeti kako je to kad se neko prema njemu ponaša kako se on ponaša prema drguma", naglašava Dačić.

Portal Analitika