Đaci deset mjeseci bez prevoza, ministarstvo obećava rješenje

Učenici Osnovne škole “Mihailo Žugić” iz Odžaka kod Pljevalja već deset mjeseci nemaju školski prevoz.

Đaci deset mjeseci bez prevoza, ministarstvo obećava rješenje Foto: RTCG
RTCGIzvor

Roditelji, na ivici strpljenja, najavljuju da će djeca bojkotovati nastavu ukoliko se vozilo ubrzo ne obezbijedi.

Problem bi uskoro mogao biti prevaziđen, jer iz resornog ministarstva u izjavi za TVCG kažu da škola uskoro dobija kombi, na privremeno korišćenje.

Nekada je pješačiti kilometrima od kuće do škole bila normalna pojava. A da je to i današnja stvarnost i da nijesu u pitanju samo blijeda i nostalgična sjećanja dokaz su učenici OŠ “Mihailo Žugić” u Odžaku kod Pljevalja.

“Naš problem traje od februara, kada naše vozilo nije moglo da prođe tehnički pregled, od tada roditelji muku muče sa prevozom”, kaže Irma Ajanović, predsjednica Savjeta roditelja.

Obezbjeđenje prevoza bio je jedan od prvih zadataka nove direktorice, a nekoliko dogovora je propalo zbog problema u samoj finalizaciji.

“Opet smo u pregovorima sa Ministarstvom prosvjete oni su nam obećali da će doći do finalizacije obezbjeđivanja prevoza za našu djecu”, navela je Bojana Despotović, vršiteljka dužnosti direktorice OŠ „Mihailo Žugić“.

Roditelji na ivici strpljenja najavljuju bojkot nastave.

“Apelujem na Ministarstvo prosvjete da nam obezbijede kombi, jer čim počnu kiše i snijeg ja moju djecu neću i nemogu slati u školu”, poručila je Dženana Džidić, majka dvoje učenika.

“Dajemo jednu sedmicu Ministarstvu prosvjete da nam da neki odgovor, u slučaju da ne dobijemo kombi mi smo spremni da od sljedećeg utorka krenemo u bojkot ispred škole”, poručila je Irma Ajanović, predsjednica Savjeta roditelja.

Jednokratnu vožnju minibusom na projekciju filma obezbijedila je opština Pljevlja, a iz resornog Ministasrtva je rečeno za TVCG da bi škola u Odžaku kao privremeno rješenje trebalo da u narednih nekoliko dana, nakon registracije, dobije kombi za prevoz đaka.

Portal Analitika