Društvo

Nakon usvajanja inicijative u Nikšiću

Da se obilježava Dan rođenja Muhameda: Fejzić uputio poziv čelnicima opština Rožaje i Ulcinj

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić pozvao je čelnike opština Ulcinj i Rožaje da kao blagi dan uvedu Dan rođenja poslanika Muhameda.

Da se obilježava Dan rođenja Muhameda: Fejzić uputio poziv čelnicima opština Rožaje i Ulcinj Foto: Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

On je tako reagovao nakon što je u Skupštini Opštine Nikšić usvojena inicijativa o tome da Sveti Vasilije Ostroški bude slava tog grada.

"Nedavno je Skupština opštine Nikšić usvojila inicijativu da 12. maj bude slava Svetog Vasilija Ostroškog, na prijedlog Kluba odbornika Demokratske Crne Gore. Pozivam za početak opštine Ulcinj i Rožaje da uvedu Čestiti/Blagi dan. Kao datum predlažem 20. april Dan rođenja Muhammeda", poručio je Fejzić.

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Sasa_neregistrovani
04.05.2023. 07:03

Posle ovih sad i ti palis fitilj,doma se slavi kom se slavi ,ne zanimaju nas te stvari ,hocemo zivot..

1
0
d duto_neregistrovani
04.05.2023. 05:36

to nije slava vasilija, jer njegovo pravo ime i prezime je ALIJA MATBAŠIĆ zato su nekad i muslimani išli na ostrog..

2
3
C Crnogorac_neregistrovani
03.05.2023. 20:51

Vratiti komunizam i svi mirni

9
3
g gradjanska_drzava_neregistrovani
03.05.2023. 20:47

Ovo je haos kuda nas vjerski fanatici svih vjera vode. Slavite kuci u sta god vjerujete, ostavite CG drustvo na miru.

10
3
F Friend_neregistrovani
04.05.2023. 06:49

@gradjanska_drzava_neregistrovani svi gradovi civilizirane Europe imaju svoje gradske patrone. Samo ću se nekih spomenuti: Venecija sv. Marka, a u regiji naš Dubrovnik sv. Vlaha, Split sv.Duja, vaš Kotor sv. Tripuna itd. I što je problem da i ostali gradovi imaju svoga gradskog patrona, odnosno sveca zašitnika grada i dodijele mu jedan praznični dan? Vi imate problem sa shvaćanjem koncepta modernosti jer smatrate da se potrebno odreći vlastite tradicije i kulture, a osobito duhovnosti da biste biste vrijednosno pripadali europskoj obitelji. Zato ubrzano gubite svoju nacionalnu supstancu, a država vam se karakterom pretvara u labavu konstituciju koja će vremenom izgubiti crnogorsku boju. Imate problem s vastitom shvaćanjem demokracije, nacionalnih interesa, civilnog društva i biti kulture i religije za zdravlje nacije i stabilnost države, zbog čega već plaćate skupu cijenu.

3
1
g gradjanska_drzava_neregistrovani
04.05.2023. 14:25

@Friend_neregistrovani Svi gradovi rekoste i pomenuste Venecijiu i dva vasa lokalna u Hrvatskoj i Jjedan u CG, da ne pominjem iz koga doba to datira tj jos iz srednjeg vijeka. Ne pominjete, Berlin, Brisel, Priz, Kopenhagen, Zgreb, Ljubljanju, Budimpesti, Prag, Bec i sl. o manjim da ne pricamo. Ovim sebe ubedjujete u besmilenost ili nas pokusavate da manipulisete? Vasa frustracija sto neko ne podrzava nacionalizam prelazi u patologiju, sada krecete da podrzavate i religijski fanatizam. Eto Vama nije dovoljno sto mozete u svojoj Hrvatskoj da rasirite krila svog nacionalizma, no Vam i mi Crnogorci smetamo sto nijeso nacionalisti. Sta se to razlikuje od srpskog nacionalizama i vjerskog fanatizma. Nista! I oni misle da znaju sta je najbolje za CG, a kao i Vi, a vidite koincidencije, misle da je najbolje ono sto je vas sistem vrijednosti. Da nije zalosno bilo bi smijesno.

0
2
S Stefan_neregistrovani
03.05.2023. 20:10

Sve ovo izazivaju četnici iz vlasti.Ako se ovo odmah ne zaustavi neće biti dobro . Najveći remetilacki faktor je okupatorska sekta iz komšiluka.

14
0
Ovaj komentar je označen kao neprimjeren u skladu sa pravilima komentarisanja na Portalu Analitika i Google politikom o privatnosti i uslovima korišćenja .
K KURATI_neregistrovani
03.05.2023. 22:42

@Akra_neregistrovani KO KAZE DA JE CG HRISCANSKA.CG JE GRADJANSKA A CRKVA NEKA VODI VJERNIKE A DRZAVU JOK.

7
3
M Murati_neregistrovani
04.05.2023. 07:01

@KURATI_neregistrovani, valjda ti i drugi istomisleći nećete negirati hiljadugodišnji karakter Crne Gore i duhovnost crnogorskoga naroda. To biste mogli kad bi bilo obrnuto i kad bi CG bila više od dvije trećine tradicionalno, kulturno i religijski nehrišćanska, ali to je nemoguće jer se prošlost ne može mijenjati. Kao što je Evropa sazdana na hrišćanskim temeljima, isto je i Crna Gora koja je u tome bila izrazita kroz neprestanu borbu za krst časni i slobodu zlatnu, to svoje temeljno načelo. A tu vašu floskulu o nekakvoj "građanskoj" nebulozi ostavite za sebe, jer pod njom izgleda da podrazumijevate ono što negira istinsko biće naše kulture i državnosti.

3
0
H Here_we_go_again_neregistrovani
03.05.2023. 19:06

Otvorena je Pandorina kutija, svi znamo sto slijedi kada religije pocnu da se utrkuju... Ustavni Sud mora ponistiti ove odluke o gradskim slavama i vratiti religiju tamo dje joj je i mjesto, u vjerskim objektima!

27
0
S Sasa_neregistrovani
04.05.2023. 07:06

@Here_we_go_again_neregistrovani pa vjerski objekti su rasadnici mrznje i omalovazavanja drugih naroda ,zlo odatle dolazi ,a prvo iz glave gore pomenutih...

0
0