Rukomet

Jovanka Radičević

Da se nadamo da ćemo do meča sa Švedskom biti već među osam

Pristup je od starta bio ozbiljan. Diktirali smo tempo od starta do kraja utakmice. U odbrani su đevojke pokazale agresivnost, a napad je bio raznovrstan i sve su davale golove. Mogu slobodno da kažem da smo došli do rutinske pobjede, ali samo zbog toga što je pristup bio maksimalan

Da se nadamo da ćemo do meča sa Švedskom biti već među osam Foto: UGC
Jovanka Radičević
Jovanka RadičevićAutor
PobjedaIzvor

Bojana je svima ukazala šansu, a ovakve utakmice upravo služe za to. I najvažnije je da se ovakva šansa iskoristi na najbolji način jer nemaju uvijek svi priliku da igraju. Upravo ovakve utakmice služe za samopouzdanje. Jer, protiv ekipa kao što su Mađarska ili Hrvatska trener će uvijek da drži na terenu one kojima najviše vjeruje, a rijetki su oni treneri koji će u bitnim utakmicama u vatru ubaciti mladog igrača. Važno je da su sve iz meča izašle zdrave, jer obično protiv ovakvih ekipa često dolazi do opuštanja i nezgodnih povreda.

Sada se okrećemo najvažnijem meču, mada iskreno, ne volim kada zavisimo od drugih. Čekaćemo, prije našeg meča, rezultat između Mađarske i Hrvatske. Dobro bi bilo da Mađarice pobijede, jer u suprotnom bismo morali da pobijedimo Švedsku. Na kraju se ispostavilo se da bi nam i bod protiv Hrvatske obezbijedio četvrtfinale, a onda bi bilo lakše da igramo. Definitivno nas očekuje najteži meč na SP. Očekuju nas i pune tribine, koje bi mogle da nas motivišu iz razloga da nam probude inat jer znamo da su svi protiv nas. Vjerujem da ćemo probuditi potreban bezobrazluk, ali da će biti teško, biće teško. Švedska ima dužu klupu… Ali da se nadamo da ćemo do ove utakmice već biti među osam. I da uživamo.

Portal Analitika