Politika

DF: Da se Bešić i RTCG izvini DF-u

Izvor

„Očekujemo kao Front da nam se pojedini mediji i pojedini analitičari izvinu i da tako doprinesu relaksaciji političkih prilika i civilizovanom ljudskom odnosu u Crnoj Gori“ kazao je funkcioner DF-a Goran Danilović na pres konferenciji.

Prema njegovim riječima ni poslije 20 godina demokratije Crna Gora nije izašla iz „skuta režimskih“. Danilović je u obraćanju spomenuo istraživanje profesora Bešića koje je on predstavio javnosti na Prvom programu RTCG-a desetak minuta nakon zatvaranja biračkih mjesta. „Nijesmo čuli riječi izvinjenja ni od njega ni od Televizije Crne Gore koja je na beskrupulozan način, koristeći jednu potpuno neprovjerenu metodu, koju smo mi osudili tokom dana, zbunila javnost u početku“ kazao je Danilović. Iz DF-a očekuju izvinjenje zbog kako kažu neviđenog neprofesionalizma.

Podsjećamo, prema  istraživanju  koje je doc. dr Miloš Bešić uradio sa timom Fakulteta političkih nauka a za potrebe RTCG, Demokratski front je osvojio 20,01 odsto na parlamentarnim izborima, s tim što je naglasio da je moguća greška od par procenata. Metoda egzit pol (exit poll) koja je korišćena u istraživanju za procjenu ishoda parlamentarnih izbora po prvi put je sprovedena u Crnoj Gori.

Lider Demokratskog fronta, Miodrag Lekić, je u svom obraćanju saopštio da je kontaktirao sve predstavnike manjinskih stranaka i da naredne sedmice očekuje sastanke sa njima.

„Moja dužnost kao predsjednika Demokratskog fronta, koji je druga po snazi politička parija u državi je da iniciram susrete sa političkim partijama koje su van kolacije DPS-SDP-LP, kako bi analizirali zajednički nastalu situaciju i vidjeli modalitete moguće saradnje pa i zajedničke vlade koju bi nazvali Vladom Nacionalnog ili narodnog jedinstva“ kazao je Lekić.

Demokratski front želi da formira reformsku vladu koja bi se oštro borila sa kriminalom i korupcijom. U saradnji sa drugim strankama žele da dođu do mogućih rješenja i saradnje, jer kako smatra pred svima je velika politička odgovornost. Ipak o raspodjeli mogućih mjesta u novoj vladi Lekić nije govorio jer kako kaže „modaliteti mogućeg rješenja su potpuno hipotetički“. Ipak kako je dodao DF će iskazati veliku fleksibilnost u dijalogu i traženju rješenja.

DF
Portal Analitika