Košarka

"Da nije bilo Luke Dončića, bio bih mrtav"

Iako je još uvijek relativno nov u NBA ligi i američkoj javnosti, Luka Dončić mnogima već sada služi kao inspiracija.

"Da nije bilo Luke Dončića, bio bih mrtav" Foto: MAVS PR
Sportski portaliIzvor

Tolika da im zbog toga svojim primjerom čak spašava živote.

Jedan od takvih ljudi je i Kolin Kejbl, momak koji ima 33 godine, živi u Teksasu i gdje se vratio nakon pokušaja da se bavi muzikom u Njujorku.

Zbog stresa je postao zavisnik od benzodiazepina i mjesečno je na drogu trošio više od 1.000 dolara.

U autorskom tekstu za "Fansided.com", napisao je da mu je upravo Dončić spasio život nakon teške životne tragedije.

Ostao je bez djevojke, muzičke karijere u pokušaju, a na kraju i brata, što ga je posebno pogodilo.

"Droga je uzela mog brata i počeo sam da ih se bojim. Na neki način, ovo je bio njegov najveći i najvažniji čin zaštite. Imao sam 31 godinu i bio sam sam. Trijezan, ali poražen. Živ, ali samo u biološkom smislu. Više ništa nije bilo važno i nikad više ništa neće biti važno. A onda je došao Luka Dončić. Jedan od posljednjih razgovora s mojim bratom dogodio se ubrzo nakon što je Dalas potpisao Dončića. Moj brat je bio oduševljen, ja sam bio oduševljen, Dalas je bio oduševljen. Ali niko od nas nije znalo da će to biti posljednja stvar kojoj ćemo se zajedno diviti. Pomoglo mi je, terapeutski je djelovalo kako sam pratio Dončića i Dalas iz utakmice u utakmicu".

"Počeo sam da popravljam veze koje sam uništio zbog zavisnosti. Bez pomoći slovenačkog tinejdžera, kog vjerovatno nikada neću ni upoznati, danas ne bih bio živ. Kada je nada postala apstraktna i nedostižna, Luka mi je svake večeri na terenu dokazivao da se vrijedi boriti", napisao je 33-godišnji Kejbl.

Istakao je i da na sebi ima tetovažu Dirka Novickog.

"Imao sam 12 godina kada je Novicki draftovan, moj brat 15. Kada je Dirk odigrao svoj psoljednji meč za Dalasa, ja sam imao 32 godine, moj brat je bio mrtav. Ali, zahvaljujući Dirku, moj brat i ja smo uvijek imali o nečemu da razgovaramo", priznaje Kejbl.

Portal Analitika