Ostalo

Za sada ih je 13

Da li će biti postavljen veliki rekord: Crnu Goru bi na OI moglo predstavljati i do 50 sportista

Vaterpolisti Crne Gore juče su uradili ono što se od njih i očekivalo – izborili su plasman na Olimpijske igre.

Da li će biti postavljen veliki rekord: Crnu Goru bi na OI moglo predstavljati i do 50 sportista Foto: AFP
Portal AnalitikaIzvor

Naša država tako sada ima sigurnih 13 predstavnika, ali treba istaći kako odlučujuće borbe za Pariz očekuju još dvije crnogorske reprezentacije – rukometašice i košarkaše.

U slučaju da se plasiraju i preostale dvije selekcije, Crna Gora bi samo u kolektivnim sportovima imala delegaciju od 42 sportista. Pored toga, treba imati u vidu da je jedriličar Milivoj Dukić već izborio olimpijsku vizu, a da je može očekivati još nekoliko naših sportista u individualnim disciplinama, što govori kako bi prema najoptimističnijem scenariju u našoj delegaciji moglo biti i do 50 sportista.

Podsjetimo, Crnu Goru je na OI u Pekingu 2008. predstavljalo 19 sportista, a na naredna tri izdanja po 34.

Evo ko sve učestvuje na OI i koga bi bilo dobro izbjeći u grupi
10
Evo ko sve učestvuje na OI i koga bi bilo dobro izbjeći…
11.02.2024 16:37
 
Dukić izborio vizu za Olimpijske igre
2
Dukić izborio vizu za Olimpijske igre
31.01.2024 08:50

Što se tiče narednih borbi za OI, prvo ćemo pratiti rukometašice. ‘Lavice’ će od 11. do 14. aprila u Ulmu nastupiti u kvalifikacionoj grupi u kojoj će još biti Njemačka, Slovenija i Paragvaj. Dvije najbolje plasirane reprezentacije osiguraće plasman na Olimpijske igre.

Košarkaški kvalifikacioni turnir očekuje nas od 2. do 7. jula, a on je znatno teži u odnosu na ono što očekuje ‘lavice’. Naime, naši košarkaši u Rigi će prvo igrati u grupi protiv Brazila i Kameruna. U slučaju da budu na jednoj od dvije vodeće pozicije, slijedi polufinale, u kojem će nas čekati jedna od ekipa iz druge grupe u Rigi, u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Samo pobjednik finala ići će na OI.

Portal Analitika